Правителството на Испания одобри в сряда инициатива, която въвежда единни

...
Правителството на Испания одобри в сряда инициатива, която въвежда единни
Коментари Харесай

Мадрид одобри национални критерии за ограничаване движението заради Covid-19

Правителството на Испания утвърди в сряда самодейност, която вкарва единни критерии за ограничение напредването на поданици на огромните градове за прекъсване на разпространяването на новия ковид, предадоха осведомителните организации.

Националните критерии, утвърдени от държавното управление след среща в сряда с представители на 17-те самостоятелни области, плануват изолираност на градове, в които разпространяването на Ковид-19 надвишава 500 случая на 100 000 души население, заяви министърът на опазването на здравето Салвадор Иля.

Отчитайки темповете на разпространяване на ковид, в листата с градове, които ще бъдат изолирани, би трябвало да бъде включена столицата Мадрид, сподели министърът.

Съгласно новите критерии жителите на обитаеми места, в които разпространяването на Ковид-19 надвишава 500 случая на 100 000 души население, ще могат да напущат територията им единствено по уважителни аргументи, да вземем за пример с цел да отидат на доктор или на работа. Ще бъде въведено ограничаване за събиране на най-много шест души на едно място. Кафенетата, питейните заведения и магазините ще работят до 23 ч., вместо до 1,00 ч., както е сега. Ще бъдат затворени парковете и спортните площадки.

Столицата Мадрид, в която живеят над три милиона души, и девет близки общини с население от минимум 100 000 души всяка, ще затворят границите си за хора от други региони, като визитите ще бъдат вероятни единствено по наложителни аргументи, разгласи държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР