Правителството на Германия не споделя позицията на Полша, която се

...
Правителството на Германия не споделя позицията на Полша, която се
Коментари Харесай

Берлин и Варшава в спор за Северен поток 2

Правителството на Германия не споделя позицията на Полша, която се опълчва на построяването на газопровода "Северен поток 2 ". Това съобщи през вчерашния ден във Варшава немският външен министър Хайко Маас на взаимна конференция с полския си сътрудник Яцек Чапутович, съобщи ТАСС.

По думите на Маас Берлин не споделя опасенията на полската страна и е уверен, че "този план няма да сътвори в Европа взаимозависимост от доставките на сила ", а също не счита, че "Украйна е обект на напън ".

Чапутович акцентира, че полската позиция се разграничава от немската, и означи, че в тази ситуация има и спор сред Берлин и Вашингтон. "Представители на американската администрация настояват, че "Северен поток 2 " е инструмент, посредством който Русия ще получи финансови средства, които ще употребява за рационализация на армията и въоръжения, което заплашва сигурността на Европа и света ", съобщи полският топ посланик. Той добави, че въпросният газопровод има "геополитически темперамент, нездравословен е, заплашва диверсификацията и слага Украйна в доста затруднено състояние ".

Проектът "Северен поток 2 " планува полагането по дъното на Балтийско море от Русия до Германия на две тръби с общ потенциал 55 милиарда кубични метра газ годишно. Цената би трябвало да е 9,5 милиарда евро, а началото на строителните работи се чака до края на 2019 година, напомня ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР