Правителството на Дания е готово да прехвърли изтребители F-16 на

...
Правителството на Дания е готово да прехвърли изтребители F-16 на
Коментари Харесай

Дания е готовa да прехвърли изтребители F-16 на Украйна

Правителството на Дания е готово да трансферира изтребители F-16 на Украйна, само че единствено в случай че Съединени американски щати, които създават тези самолети, одобрят тази стъпка. Това съобщи изпълняващият длъжността датски министър на защитата Троелс Лунд Поулсен, представен от  " Радио 4 ".

" Искам да кажа, че не мога да си показва, че няма да подкрепим това. Украйна се нуждае от самолети. Повече от всеки път, в случай че желаят да се борят с външна експанзия. Това се отнася и за датските бойни самолети F-16 ", сподели Троелс Лунд Поулсен.

Преди два дни формалният представител сподели нещо напълно друго, заявявайки, че датската страна не е взела решение да даде датски изтребители , разяснява " Укринформ ".

" Правителството към момента не е взело никакво решение по отношение на изтребителите F-16 ", сподели тогава Троелс Лунд Поулсен.

Украински водачи скоро ще дойдат в Дания, където ще бъдат подготвени да ръководят и поддържат F-16.
 Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование
Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование

Отпор на съветската експанзия

Обучението ще се организира в базата Скридструп в Ютланд, която министър-председателят Мете Фредериксен посети през май.

Дания и Нидерландия са водачи в съдействието в образованието на украински водачи. Общо Дания разполага с 43 бойни самолета F-16, от които 30 са дейна част от военния флот. Сега обаче датските F-16 са сменени от по-модерни бойни самолети F-35.

Доставките на ракети за противовъздушна защита и муниции към този момент са почнали, а окончателната доставка ще бъде осъществена през идващите седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР