Правителството на Бразилия разглежда Новата банка за развитие на групата

...
Правителството на Бразилия разглежда Новата банка за развитие на групата
Коментари Харесай

БРИКС: Банката на съюза може да бъде по-добра алтернатива според Бразилия

Правителството на Бразилия преглежда Новата банка за развиване на групата страни от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) като обещаваща опция на обичайните финансови институции.

Това съобщи бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва, съгласно репортаж на съветската осведомителна организация ТАСС.

, сподели той на среща с посланици на африкански страни.

Според него обичайните интернационалните финансови и банкови институции подценяват потребностите на разрастващите се страни и не са подобаващи за тях, защото доста от тези страни са

Споразумението за основаването на Новата банка за развиване на БРИКС беше реализирано на 15 юли 2014 година в бразилския град Форталеза. Началният капитал на банката беше избран на $100 милиарда.

Банката със седалище в Шанхай е основана, с цел да финансира инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване на БРИКС и други разрастващи се страни.

Преди това банката получи интернационалните кредитни рейтинги “АА+ ” от Fitch Ratings и S&P Global Ratings, които ѝ разрешават дейно да притегля дълготрайно финансиране на интернационалните и локалните финансови пазари.

През годините банката е одобрила съвсем 100 плана на обща стойност $32.8 милиарда в поддръжка на области като превоз, водоснабдяване, чиста сила, цифрова и обществена инфраструктура, и градско строителство.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР