Правителството на България се справя отлично със здравната криза. Първите

...
Правителството на България се справя отлично със здравната криза. Първите
Коментари Харесай

Симеон Дянĸов: Спадът в иĸономиĸата на България ще е между 6% и 8%

Правителството на България се оправя чудесно със здравната рецесия. Първите стопански ограничения също бяха доста положителни, само че провокациите за стопанската система в този момент стартират.
Това съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков. В момента той се намира в Съединени американски щати, където шеста поредна седмица се намира вкъщи поради въведените строги ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Слави за партийните дотации: Дянков, несъмнено си спомняш, че най-вече даде на ГЕРБ
Дянков, здравей. Да не мислиш, че съм те не запомнил? Ти доста добре си спомняш, че в твоя мандат като финансов министър партиите забогатя...

Според него причина за това е, че към момента не е ясно какъв брой дълго ще продължи рецесията и посочи, че би трябвало да се готвим за тежки месеци. „ Финансовите министри постоянно са по-стиснати, само че в бъдеще би трябвало да са по-щедри, тъй като се вижда, че рецесията ще нанесе вреди дълго време, откакто излезем от нея. Това ще продължи години за някои браншове “, разяснява Дянков.
По думите му по време на рецесия не е най-важно да има верен пакет от ограничения, а да се вземат бързи решения, които да се поправят в крачка. Бившият министър акцентира, че у нас първите стъпки са верни. Той счита, че оповестените от кабинета стратегии, като мярката 60:40 и грантовата система, са потребни, тъй като са влезнали бързо в приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР