Правителството на Австралия вероятно ще направи нов опит да отнеме

...
Правителството на Австралия вероятно ще направи нов опит да отнеме
Коментари Харесай

Австралийските власти вероятно отново ще опитат на отменят визата на Джокович


Правителството на Австралия евентуално ще направи нов опит да отнеме визата на международния номер 1 в тениса Новак Джокович. Това съобщи юристът, защитаващ ползите на Министерството на вътрешните работи на страната - Кристофър Тран.

Преди минути арбитър Антъни Кели разгласи, че дейностите по анулацията на разрешителното на сърбина на австралийска земя са били непозволени и позволи на Ноле да напусне хотела за мигранти, в който беше настанен след идването си и прекара 5 дни в него.

Още преди да стартира процеса, министър-председателят на Австралия Скот Морисън загатна, че е допустимо Джокович да бъде арестуван наново. Това може да се случи, в случай че министърът на емиграцията Алекс Хоук се възползва от правото си да анулира визата. Все още не е ясно какво съображение ще уточни, в случай че се стигне до тази стъпка.

Снимка: Reuters


Преди дни сърбинът дойде в Австралия, като заяви, че специфични медицински комисии са му дали позволение да играе на Откритото състезание на Австралия без да бъде имунизиран против ковид.

Властите на летището обаче не одобриха това пояснение и изпратиха Джокович в миграционен хотел преди чуването. До 11:00 ч. българско време в действие е заповед, която не разрешава екстрадицията му. Тя беше удължена по-рано през днешния ден.

Снимка: Reuters


Джокович можеше да напусне страната когато изиска, само че това означаваше възбрана да влиза в Австралия през идващите 3 години. При решение за екстрадиция на министър Хоук на база на някой закон, той евентуално ще бъде осъден за същия период.

В момента сърбинът е свободен. Той напусна хотела малко след 4:00 ч. българско време и се причисли към юристите си.



На 14 януари стартира Откритото състезание на Австралия. Джокович има 9 трофеи от него, като победи и в последните 3 години. Ако завоюва нова купа, сърбинът ще се трансформира в най-успешния тенисист в историята. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20 трофея от Големия шлем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР