Правителството на американския президент Доналд Тръмп премахна мерките, които трябваше

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп премахна мерките, които трябваше
Коментари Харесай

Тръмп защити крушките с нажежаема жичка

Правителството на американския президент Доналд Тръмп отстрани ограниченията, които трябваше да ускорят изгубването от пазара на крушките с нажежаема жичка от 2020 година, съобщи Франс прес. Това е нов епизод от дерегулацията в региона на околната среда, с която Тръмп се ангажира от 2017 година.

В Съединени американски щати крушките с нажежаема жичка от години отпадат от приложимост по силата на закон, признат през 2007 година, който направи наложителни избрани нива на спестовност на сила, на които обичайните лампи с нажежаема жичка с формата на круша не съумяха да отговорят. Обратно на случилото се в Европа обаче те не изчезнаха.

Светодиодните крушки (LED) се появиха през 2012 година и пожънаха голям триумф през последните години. Te обгръщат по-голяма част от продажбите на общоприети крушки, които всеки употребява за осветлението си у дома.

Халогенните крушки с нажежаема жичка, които са по-икономична версия на обичайните крушки, съставляват към една четвърт от продажбите, по данни на Национална асоциация на производителите на електрическо съоръжение в Съединени американски щати.

Но наредбите за спестовност на сила, произлизащи от признатия през 2007 година закон, не се ползват за стотици милиони други крушки с нажежаема жичка: дребните с форма на свещ, цветните крушки, лампите с форма на прожектор, както и дребните лампи с тръбовидна форма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР