Правителството маневрира между различни варианти. Някои от тях, които толкова

...
Правителството маневрира между различни варианти. Някои от тях, които толкова
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Защо си с шапка , или без шапка - все бой

" Правителството маневрира сред разнообразни разновидности. Някои от тях, които толкоз ни ги хвалят в този момент, са чисто хипотетични. Все едно да ни подарят Айфеловата кула. Може да водиш диалози за някакви танкери, които браздят океаните, само че тези танкери няма, както се изрази някогашният министър председател, къде да бъдат паркирани. "

Това сподели в изявление за БНР Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет на президента, сега консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

По тематиката да се възобновят ли или не диалозите с " Газпром " и каква посока е възприело служебното държавно управление, Маринов съобщи, че " това малко припомня вица за заека - за какво си с шапка, за какво си без шапка – все пердах. "

" Има разлики по въпроса кое е питомното и кое е дивото. Ще стане ясно, че всички рационални, ефикасни решения се преглеждат. Нищо не е отхвърлено априори ", добави съветникът на премиера.

Според него " методът е безусловно идентичен във всички ресори - какво се открива, и то не тъй като някой рови съзнателно, а тъй като са се натрупали проблеми, зависи от това какво е вършено. "

Маринов посочи, че Конституцията не е свещена крава, в това число по отношение на института на служебното държавно управление, и не трябва " да се тормозим от каквито и да било конституционни полемики ".

" Безсмислено е да се хвърля подобен сериозен въпрос във водовъртежа на настоящите разногласия и интриги " – по този начин Маринов разяснява поръчките на президентската институция за конституционни промени, които след това заглъхнаха и не откриха политическа изява.

За кабинета " Петков " той подчертава върху " невъзможността на държавното управление да проработи дейно " и нервния банкет на рецензиите от страна на президента Румен Радев. Запитан за охладняването на връзките сред държавното управление и президента, Маринов сподели, че " повода не е личностна, а в същността на политиката ".

Запитан има ли стопляне в връзките сред ГЕРБ и президента, Александър Маринов изрази мнение, че е " израз на доста богата фикция да се търси някакво партньорство или съюз сред президента и ГЕРБ ".

" Този модел (ГЕРБ) би трябвало да бъде отстранен, а не ъпгрейдван. Темата не се свежда до спонтанни лични акции. "

Според ръководителя на Стратегическия съвет на президента в последните месеци в прокуратурата липсва " силова провокативна интензивност ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР