Правителството има готовност да ваксинира цялата изборна администрация от около

...
Правителството има готовност да ваксинира цялата изборна администрация от около
Коментари Харесай

Кабинетът обяви готовност да ваксинира 80 000 души изборна администрация

Правителството има подготвеност да имунизира цялата изборна администрация от към 80 000 души, като промени имунизационния проект на страната и добави в третата му фаза членовете на секционните изборни комисии, на мобилните изборни комисии, членовете на РИК и ЦИК. Това стана ясно в петък след заседание при премиера Бойко Борисов.

Здравният министър Костадин Ангелов изясни, че единствено ще се обезпечи такава опция на искащите, само че имунизацията няма да е наложителна. Вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че упоритостта е цялата изборна администрация или към 80 хиляди души да бъдат имунизирани при предпочитание от тяхна страна.

Прозрачността на изборите е извънредно значима и по тази причина положете старания освен ЦИК и членовете и, само че и всички, които непринудено и гратис желаят в секционните изборни комисии да бъдат имунизирани “, заръча министър председателят Борисов.

Членовете на секционните изборни комисии, които ще бъдат изпратени за изборите в чужбина, също ще бъдат имунизирани.

Вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че досега е получено единодушие от 33 страни за откриване на изборни секции, като част от тях са с огромна централизация на българска общественост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР