Правителството и МРРБ ще търси всички възможни законови начини да

...
Правителството и МРРБ ще търси всички възможни законови начини да
Коментари Харесай

Аврамова: Правителството ще търси всички законови начини да спре строителството около морето

„ Правителството и Министерство на регионалното развитие ще търси всички вероятни законови способи да спре строителството в зоните към морските плажове. “ Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя беше безапелационна, че даже ще се търсят и законосъобразни благоприятни условия и способи за отчуждаване на части от парцели, които са в „ сензитивната “ зона до морските плажове. По думите й това се отнася за парцелите, за които няма възбрана за строителство, написа Kmeta.bg.

``
реклама

„ Това ще коства доста средства и би трябвало да се откри верния баланс, защото това са скъпи терени, които ще бъдат оценени за доста пари “, акцентира Аврамова.

Регионалният министър изясни още че, по отношение на изграждащият се нов обект на къмпинг „ Корал “ има възбрана за строителството със заповед на Министерство на околната среда и водите от 2014г., която е доказана с решение на Върховен административен съд от февруари 2018г.

ДНСК ревизира всички обекти, както по Северното, по този начин и по Южното Черноморие, за които има сигнали или информация от медиите за строителство, стана ясно от думите на Петя Аврамова. Това, което е установено досега при инспекцията на к.к. „ Константин и Елена “ е че няма законови нарушавания и строителството се извършва законосъобразно. Продължават инспекциите по плажовете през днешния ден, по Южното Черноморие, заяви районният министър. Утре началникът на ДНСК арх. Иван Несторов ще изнесе данни за резултатите от инспекциите и за градежите, които се стопират от ДНСК.

Относно плана за „ Ларгото “ министърът разяснява, че в Министерство на регионалното развитие не са постъпвали сигнали за злоупотреби и всички документи във връзка със градежа са предоставени на Управляващия орган от бенефициента. „ Предвид течащото дело, с което Министерството на културата е предявило иск за наказателна клауза към изпълнителя на плана, Управляващият орган ще изчака окончателното решение на съда преди да предприеме дейности по проблема и по визираното забавяне в периода “, изясни още министър Аврамова. Тя сподели, че е изискала отчет от ръководителя на Управляващия орган по отношение на осъществяването на плана.

„ Все още няма завършили преписки, свързани с искане за освобождение от винетни такси на пътни прави от републиканската пътна мрежа “, разяснява пред публицисти още районният министър. По думите й има решения на общински препоръки, които постъпват в АПИ за освобождение на прави, които са на територията на съответните общини, само че това е развой, който не е завършил и за тези от тях, които ще бъдат освободени от винетна такса ще се пристъпи към съглашение сред АПИ и съответната община за тяхната поддръжка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР