Правителството гласува днес актуализиране на състава на Обществения съвет към

...
Правителството гласува днес актуализиране на състава на Обществения съвет към
Коментари Харесай

Кой влиза в новия Обществен съвет на Фонда за лечение на деца

Правителството гласоподава през днешния ден актуализиране на състава на Обществения съвет към Център „ Фонд за лекуване на деца ”.
 Организации и публицисти стачкуват в поддръжка на Мария Чернева от Българска национална телевизия  Мария Чернева си потегля афектирана след 25 години в Българска национална телевизия поради скандал с Фонда за лекуване на деца
Предсрочно от състава на съвета се освобождават двама постоянни членове - представителите на Българския червен кръст и Българската национална телевизия, и трима аварийни членове - представители на Агенцията за обществено подкрепяне, на представителните организации за отбрана правата на пациентите и на групата на изтъкнатите медицински експерти. На тяхно място се дефинират нови членове, които встъпват в мандата на освободените, се показва в известието на държавната пресслужба.

Новите членове в състава на Обществения съвет са:

- доктор Валентин Пеев - представител на Българския червен кръст, постоянен член;

- Десислава Милушева - представител на Българската национална телевизия, постоянен член;

- Даниела Симова - представител на Агенцията за обществено подкрепяне, авариен член;

- Владислава Цолова представител на Националната пациентска организация, авариен член;

- доцент Сашо Асьов - шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Света Анна “, гр. София, авариен член.

Десислава Милушева влиза в съвета на мястото на здравния публицист от Българска национална телевизия Мария Чернева, която управлението на малкия екран реши да отдръпна с претекст за изминал мандат. В същото време обаче стана ясно, че Българска национална телевизия е реагирала след писмо с обвинявания против метода, по който Чернева е гласувала в Обществения съвет. Заради това в новините ѝ бе лишен здравният сектор. Журналистката разгласи, че си потегля афектирана от малкия екран, а доста нейни сътрудници и експерти, с които е работила във фонда, показаха поддръжката си към нея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР