Правителството е набелязало над 15 мерки за справянето с агресията.

...
Правителството е набелязало над 15 мерки за справянето с агресията.
Коментари Харесай

Правителството е набелязало над 15 мерки за справянето с агресията

Правителството е набелязало над 15 ограничения за оправянето с експанзията. Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет на министритен на вътрешните работи, правораздаването, труда и обществената политика и образованието по отношение на ограничения, препоръчани на министър-председателя Николай Денков, против експанзията, съобщи кореспондент на " Фокус ".



Премиерът Николай Денков съобщи, че съгласно него зачестилите актове на принуждение през последните седмици в действителност е посочило една " скрита зараза през последните години ". 

" През последните дни и седмции в медиите се появи информация за доста, мякои от които, извънредно тежки случаи на принуждение. В един миг, сякаш избухна тази вълна от нови и нови случаи. Изглежда като зараза. Моето чувство е, че това е било скрита зараза през последните години ", съобщи Денков.

По думите му доста жертви на принуждение са почнали да приказват за претърпяното, окуражени от публичната поддръжка. Той изясни, че задачата на държавното управление е да понижи колкото се може тази отрицателна наклонност.

" Сега, окуражени от поддръжката, която получиха от обществото, доста повече хора взеха решение да кажат за совите проблеми. Тъй като насилието участва в живота към нас, трбява да създадем всичко допустимо да понижим риска от него. Затова помолиха четирите съществени институции, котио имат директно отношение по тази тематика Министерството на правораздаването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и обществената политика и Министерството на образованието и науката да създадат вътрешен обзор не толкоз на това, което се е предписание досега и какво е направено до момента, а на база на цялата налична информация да формулират какво съгласно тях липсва и би трябвало да бъде направено най-много в предварителната защита, а по-късно в предотвратяването или подпомагането на жертвите от насилието ", сподели още той.

" След едноседмичния период, който беше даден, през днешния ден направихме среща със съответните министри и заместник-министри. Мога да кажа, че тя беше съдържателна. Набелязахме повече от 15 ограничения, огромна част от коити изискват съгласуваност от съответните инсититуции ", безапелационен бе Николай Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР