Правителство с първия мандат не се задава, защото част от

...
Правителство с първия мандат не се задава, защото част от
Коментари Харесай

Делян Добрев: Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове

Правителство с първия мандат не се задава, тъй като част от партиите се държат като зли духове. Това заяви депутатът от ГЕРБ- в предаването  " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

В Народното събрание споделят " при никакви условия с тези не желаеме ". Те като приказват за корупцията, какво стана с тяхното държавно управление? Не знам какво държавно управление ще предложим, защото Народното събрание е в насипно положение. Затова желаеме най-малко нещата, които са значими за хората - тока за бита да ги предложим, да ги разгледаме в комисии и до края на месеца да ги приемем, уточни Добрев. 

По думите му са разбрали, че служебното държавно управление е стартирало нов търг за 10-годишен контракт за газ на консултациите при президента през вчерашния ден. 

Добро усещане направи, че президентът осъзнаваше какъв брой е значимо тъкмо в този миг Народно събрание да предложи и одобри антикризисни ограничения. Стори ни се, че президентът поддържа ограниченията, които ние предложхиме, апропо по част от тях има консенсус и в Народно събрание, тъй че се надявам в идващите седмици да бъдат признати, сподели още депутатът от -. 

Президентът е съобщил на, че има 27 компании, които са показали интерес към доставка на газ за България.

Отбеляза, че в процедурата е записано, че количествата газ не могат да бъдат от страна със санкционен режим, т.е. съветският газ е изключен. Това, което ще създадем е да поправяме плана на решение, тъй че да не стопира тази процедура, а по-скоро да даде глоба на Народно събрание за провеждането ѝ. От предлагаме забрана на либерализация на битовия пазар на електрическа енергия до началото на 2026 година, добави още някогашният енергиен министър. 

Добрев уточни и ограниченията, които предлага за поевтиняване на горивата: Продължаваме да твърдим че горивото е надписано с 1 лев от горната страна. Предлагаме с план на решение Народно събрание няколко разновидността - да се вкара мито върху уралския петрол, който нашата рафинерия купува на ниска цена, само че ни препродава скъпо. 

Според него спомагателните доходи в държавния бюджет ще са към 3.5 милиарда лева и ще могат да бъдат дадени като обезщетения за гориво освен на крайните консуматори, само че и на бизнеса. Втората препоръчана мярка е изземване на свръхпечалбите на енергийните сдружения, а третият вид е служебното държавно управление да предложи личен механизъм.

Освен това оферират обезщетенията за тока за бизнеса да продължат да работят през цялата 2023 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР