Правителство на Република Северна Македония работи с възможно най-голям консенсус

...
Правителство на Република Северна Македония работи с възможно най-голям консенсус
Коментари Харесай

Скопие: Необходими са мъдри решения и споделена отговорност, които ще осигурят европейско бъдеще на Северна Македония

Правителство на Република Северна Македония работи с допустимо максимален консенсус и постоянно в полза на жителите и за следващ път удостовери вижданията, че са нужни мъдри решения и споделена отговорност, които ще ни обезпечат европейско бъдеще, е декларирал министър председателят на страната Димитър Ковачевски на срещата с ръководителя на Алианс на албанците Зиядин Села, оповестява държавната осведомителна работа.

На срещата Ковачевски е показал позициите на държавното управление за предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка на страната и е декларирал, че „ държавническият разсъдък и действителното решение са нужни за мира, стабилността в страната и просперитета на всички нации, живеещи в Република Северна Македония “, наблягайки, че това дефинитивно европейско предложение дава опция за абсолютно започване на договарянията за присъединение на Република Северна Македония към Европейски Съюз.

Днешната среща е следващата в кръга на „ необятни съвещания “, които държавното управление разгласи откакто получи предлагането от френското председателство. До този миг Ковачевски е провел консултативни срещи с водачите на държавната коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския бранш, с представители на експертната общност и медиите. Ковачевски разгласи, че „ всяко решение по предлагането ще бъде взето посредством разговор и съвещания в полза на бъдещето на всички жители на Република Северна Македония “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР