Правителство до края на годината може да има - оптимистичната

...
Правителство до края на годината може да има - оптимистичната
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет - до края на годината може да се състави правителство

Правителство до края на годината може да има - оптимистичната прогноза е на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Преговорите за предстоящ кабинет започнаха през днешния ден сутринта сред специалистите на " Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия ", " ИТН " и " Демократична България ".

Консултациите започнаха с минута безмълвие в памет на починалите при случая на автомагистрала Струма. Първите тематики за разискване бяха енергетика, стопанска система, правораздаване и превоз.

Разговори по политики и обедниение към общи хрумвания и цели - с тази настройка потеглиха договарянията за сформиране на кабинет.

" Оптимист съм сигурно, че би трябвало да имаме държавно управление до края на годината. А за бюджета в действителност ще се опитаме да действаме с оптимално бърза скорост, само че осъзнаваме доста добре, че бюджетът, както е заложен, даже в този момент не е толкоз ужасно примерно през януари да бъде 1/12 от предходната година ", сподели Кирил Петков.

Естествено, че би трябвало да поставим всички старания да бъде до края на годината, разяснява и Любомир Каримански от Има Такъв Народ

" Най-малкото, би трябвало да съставим болшинство за приемане на бюджета за идната година. И да поставим старания да има постоянно държавно управление ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Очакваме съгласие с сътрудниците по всички съществени цели и, да, бих оценил като високи възможностите за сформиране на държавно управление с присъединяване на " Демократична България ", сподели Атанас Славов.

От " Продължаваме промяната " упорстват България да има лични енергийни източници, които да обезпечават и търпима цена на потребителите.

" Ние ще изградим нуклеарна мощ. Поне това е нашето мнение, че това би трябвало да се случи ", разяснява Асен Василев.

За страдание българската енергетика е тежко затънала в корупция, разяснява Мартин Димитров от Демократична България.

Преговарящите в бранш " Икономика " се сплотиха към концепцията отрасловото ведомство да бъде и на нововъведенията. На тематика правораздаване специалистите разискаха успеваемостта, прозрачността и независимостта на съда.

Това ще стане посредством промяна на Висш съдебен съвет, промяна в прокуратурата, тъй че тя да стане ефикасна, транспарантна, съобщи Надежда Йорданова от Демократична България.

" Ние се убедихме персонално, че правосъдната система е дебалансирана и не действа добре изключително във фигурата на основния прокурор ", сподели Радостин Василев от Има Такъв Народ.

" И мисля тука всички ще се съгласим - нуждата основният прокурор Гешев да даде оставка или да бъде отхвърлен ", добави Атанас Славов от Демократична България.

В бранш превоз специалистите разискаха нуждата от нов закон за придвижване по пътищата.

Репортери: Милена Кирова, Цветелина Катанска, Ирина Цонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР