Правителствените мерки идват в отговор на санкциите срещу HuaweiПекин очевидно

...
Правителствените мерки идват в отговор на санкциите срещу HuaweiПекин очевидно
Коментари Харесай

Китай готви ограничения за износа на технологии към САЩ

Правителствените ограничения идват в отговор на глобите против Huawei

Пекин явно ще отговори реципрочно на глобите, наложени от Съединени американски щати (снимка: CCO Public Domain)

Китай се приготвя да ограничи износа на технологии за Съединени американски щати, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване от събота на основния редактор на вестник „ Глобал таймс ”.

Ако бъдат признати, ограниченията подсказват, че Пекин ще отвърне на рестриктивните мерки, наложени от Съединени американски щати на основаната в Шънджън Huawei Technologies Co Ltd от съображения за националната сигурност.

Главният редактор на про-правителствения „ Глобал таймс ” Ху Сидзин твърди в Twitter, че Китай построява механизъм за ръководство, с цел да отбрани основните технологии на страната.

Това е значима стъпка за противопоставяне на репресиите от страна на Съединени американски щати, прибавя той. Ако ограниченията влязат в действие, някои технологии за експорт в Съединени американски щати ще бъдат обект на надзор. Ху Сидзин не цитира източници в своя туит.

„ Глобал таймс ” не е формален представител на ръководещата комунистическа партия в Китай, само че се счита, че изданието показва възгледите на нейните водачи.

Междувременно китайската държавна медия Синхуа заяви, че Националната комисия за развиване и промени (НСРБ) ще провежда изследване за основаване на „ национална система за ръководство на софтуерната сигурност ”.
още по тематиката
Тези известия идват седмици откакто Вашингтон сложи китайския производител на мрежово съоръжение и смарт телефони Huawei в черен лист, който дейно пречи на американските компании да доставят на Huawei артикули и услуги.

Скоро по-късно Пекин разгласи, че ще сътвори собствен личен лист с „ ненадеждни ” задгранични лица и загатна, че ще ограничи доставките на редки метали към Съединените щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР