Правителствата по целия свят са организирали полети за репатриране от

...
Правителствата по целия свят са организирали полети за репатриране от
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: Списък на правителствата, репатриращи граждани от Израел

Правителствата по целия свят са организирали полети за репатриране от Тел Авив в отговор на войната Израел-Газа.

Ето лист на държавните управления, които са организирали специфични полети, с цел да оказват помощ на своите жители да изоставен Израел:

Продължете да четете

лист от 4 детайла Актуализации на Израел-Хамас: 45 убити при израелска офанзива против жилищен блок в Газа Египет твърди, че Израел се стреми да опразни Газа, отхвърля коридори за цивилни Израел задържа, експулсира на Западния бряг стотици палестински служащи в Газа Медици от Газа споделят, че Израел е ориентиран коли за спешна помощ, здравни заведения завършек на списъка

Австралия

Австралия е провела два полета в петък и неделя, с цел да върне жители от Израел, сподели в сряда министър председателят Антъни Албанезе.

Австрия

Австрия заяви, че нейните сили са почнали да изтеглят австрийци от Израел в сряда. Транспортен аероплан с потенциал към 60 пасажери излетя от авиобазата Хоршинг в Горна Австрия за Кипър. Оттам австрийците ще бъдат взети от Израел.

Бразилия

Трети полет за репатриране, пренасящ 69 бразилци, напусна Израел късно в четвъртък след полети, пренасящи надлежно 212 и 211 пасажери в сряда и по-рано в четвъртък, заяви посолството на Бразилия в Тел Авив. До неделя са планувани още два полета.

Канада

Air Canada ще извърши два специфични полета в петък и събота от Атина, с цел да върне канадци и непрекъснато пребиваващи вкъщи от Израел.

Около 1000 канадци в Израел желаят да изоставен, заяви Центърът за израелски и еврейски въпроси във вторник.

Чили

Общо 209 чилийци са били евакуирани в Атина и Мадрид от Израел с три полета на Боинг 737, заяви Министерството на външните работи в обществените медии в четвъртък.

Колумбия

Първоначален полет със 110 колумбийци на борда кацна във въздушната база на военнотранспортното въздушно командване в покрайнините на Богота в петък, заяви Министерството на външните работи в обществените медии.

Кипър

Кипърски министерски комитет във вторник задейства скица за репатриране, известна като Estia, която предлага краткотрайно настаняване и помощ на жители на Европейския съюз и разрастващи се страни, бягащи от зони на рецесия.

Авиационни чиновници споделиха, че в понеделник са били проведени 11 спомагателни полета до и от Израел. То включва плануваното репатриране на към 150 кипърски поклонници от Израел в понеделник.

Чешка република

Чешкият външен министър Ян Липавски върна 34 чешки жители от Израел със себе си в държавен аероплан, откакто спря в страната, до момента в който се връщаше от конференция в Оман.

Министърът, който беше първият задграничен чиновник, посетил Израел след офанзивите, сподели чешкото държавно управление, не изключи изпращането на различен полет за репатриране в Израел. Липавски дойде в Израел във вторник и кацна в Прага рано в сряда.

Дания

Датското държавно управление даде товарен аероплан C-130 Hercules, който може да транспортира към 120 пасажери, за евакуацията на своите жители, сподели представител на Министерството на външните работи пред организация Ройтерс.

Министерството сподели, че полетът няма да се извършва преди петък.

Финландия

Първият евакуационен полет на финландци от Израел беше анулиран заради механически проблем, заяви в обществените медии Юси Танер, общоприет шеф на консулските служби в Министерството на външните работи.

Танер добави, че шведски и финландски взаимен полет, плануван за петък, и втори финландски полет за евакуация са по график.


Франция

Франция ще провежда спомагателни полети за репатриране от Тел Авив в петък и събота след специфичен полет на Air France в четвъртък.

Германия

Германската самолетна компания Condor възнамерява два полета в неделя с потенциал от общо малко под 500 пасажери, с цел да изтегля немски жители от йорданския град Акаба покрай израелската граница в съгласуваност с Федералното външно министерство.

Пет хиляди германци са се записали да изоставен Израел, сподели представител на външното министерство в сряда, добавяйки, че министерството не може да каже какъв брой са напуснали до момента.

Исландия

Исландското министерство на външните работи заяви, че аероплан със 126 исландци, петима фарьорски, четирима норвежци и 12 германци, както и екипажът и представители на министерството, е изхвърчал за Кефлавик в Исландия.

Говорител на външното министерство сподели, че полетът е бил под наем и заплатен от исландската страна.

Италия

Италия провежда седем полета във вторник и сряда като част от напъните за репатриране на към 900 италиански жители от Израел, заяви италианското министерство на външните работи.

Мексико

Последният полет, прибиращ вкъщи мексиканци от Израел, кацна в четвъртък.

Мексиканската войска прави филантропични полети, ориентирани към връщане на жители вкъщи, заяви държавното управление в понеделник.

Около 5000 мексикански жители са в Израел и към 300 са поискали да изоставен, сподели президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Холандия

Холандия ще продължи полетите за репатриране, с цел да изведе жители от Израел толкоз дълго, колкото е належащо, заяви холандската осведомителна организация ANP, като се базира на държавното управление.

Холандското министерство на външните работи изпрати боен аероплан в Израел в четвъртък, откакто самолетна компания KLM съобщи, че е отдръпнала предлагането си за полет до холандското държавно управление, базирайки се на опасения за сигурността.

 Норвегия

Norwegian Air анулира плануван евакуационен полет от Тел Авив до Осло в четвъртък заради липса на застрахователно покритие, сподели превозвачът.

Полша

Полша ще изпрати военни самолети, с цел да изтеглят своите жители от Израел, сподели президентът Анджей Дуда в неделя. Министърът на защитата Мариуш Блашчак сподели, че Полша изпраща два самолета C-130 Hercules, с цел да изтеглят към 200 поляци от летище Бен Гурион.

Португалия

Пристигането на португалски боен аероплан в четвъртък в Лисабон, пренасящ 22 души – осем португалци и 14 задгранични жители – завърши задачата на страната за репатриране на жители, които желаеха да изоставен Израел, сподели Министерството на външните работи.

Южна Корея

Самолет на Korean Air, пренасящ 192 южнокорейци от Тел Авив, дойде в сряда на летище Инчеон, тъкмо отвън столицата Сеул.


Испания

Испания изпрати два военни самолета в Израел, с цел да изтеглят към 500 испанци, сподели във вторник изпълняващият длъжността министър на защитата Маргарита Роблес.

Еърбъс A330 с повече от 200 испанци, жители на Европейски Съюз и жители на други страни, пребиваващи в Испания, кацна рано в сряда във военната база Торехон де Ардос в покрайнините на Мадрид.

Швейцария

Швейцарски жители бяха превозени от Израел до Цюрих във вторник с полет, изпълняван от Swiss International Air Lines.

Тайланд

Премиерът Срета Тависин сподели в обществените медии в понеделник, че евакуациите ще стартират неотложно. В четвъртък 15 тайландци дойдоха на интернационалното летище Suvarnabhumi в Банкок от Тел Авив.

Украйна

Говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко сподели във Фейсбук, че повече от 1000 украински жители са поискали помощ, с цел да изоставен Израел, добавяйки, че първият евакуационен полет ще бъде проведен до Румъния в събота.

Николенко също сподели, че към 200 украинци са поискали да бъдат евакуирани от линията Газа, само че към този момент е прекомерно рисково да се направи това.

Съединени щати

Държавният департамент на Съединени американски щати ще предложи чартърни полети, с цел да помогне на американците да изоставен Израел, считано от петък, заяви Белият дом след обширни диалози с американски самолетни компании и напън от Конгреса.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР