Правим всичко възможно да привлечем туристите и да облекчим бизнеса,

...
Правим всичко възможно да привлечем туристите и да облекчим бизнеса,
Коментари Харесай

17 плажа ще са с безплатни чадъри и шезлонги

Правим всичко допустимо да притеглим туристите и да облекчим бизнеса, който е измежду най-пострадалите от международната рецесия с ковид. Изключително значимо е да предлагаме първокласен артикул и здравето на хората да бъде предпазено. Това съобщи в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова след работно посещаване по Черноморието.

Бяха извършени срещи с представители на бранша, които са изключително значими след диалозите на министър-председателя Бойко Борисов с министър председателите на Гърция и на Румъния и с президента на Сърбия за отваряне на общите граници за туризъм от 1 юни, а от 15 юни и с други страни от Европейски Съюз, сподели тя, предадоха от Министерство на туризма.

Една от главните ограничения, която предприехме, е понижаване цените на чадърите и шезлонгите. По закон те би трябвало да бъдат понижени най-малко с 50%. Вече имаме съвсем цялостна подготвеност и като цяло цените са много понижени, разясни министърът на туризма. Сега работят 57 контракта за концесии и 75 – за наем на плажове, стана ясно от думите ѝ. От 132 плажа общо със подписани контракти 17 ще са с нулеви цени, за останалите главните цени варират от 1 до 5 лева Нулеви са цените на чадъри и шезлонги за Каваци-юг, Каваци-север, Елените, ММЦ Приморско, Царево-централен, Ахелой, Обзор-юг и други В Златни пясъци плажните такъми ще са по 2 лева, в Слънчев бряг - по 4 лева, Албена - 1 лев. Балчик - 1,5 лева, Созопол - сред 3 и 5 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР