Правилното решение е да се ваксинират възможно най-бързо повече хора,

...
Правилното решение е да се ваксинират възможно най-бързо повече хора,
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Бързо ваксиниране или локдауни - това е изборът

" Правилното решение е да се имунизират допустимо най-бързо повече хора, като се тръгне от най-уязвимите групи. Колкото по-бързо това бъде направено, толкоз по-рано могат да се анулират локдауните . Това е изборът ". Тази позиция изрази пред БНР доктор Стойчо Кацаров, ръководител на УС на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

" Здравният министър би управлявал доста по-добре рецесията, в случай че не му пречеше министър председателят ", съобщи той и изясни, че това е проличало и при последното отваряне на заведенията при възходяща вълна на заразяване, и при прекъсването на имунизацията с " АстраЗенека ":

" В закона е казано, че ваксина може да бъде спряна единствено с решение на шефа на Изпълнителната организация по медикаментите. Тук беше спряна от министър-председателя. Това беше политическо решение, тъй като предния ден шефът на ИАЛ беше споделил, че няма нито един непряк резултат разказан в България след имунизация с тази ваксина. Политическо решение за прекъсването на имунизацията беше и в половин Европа ".

Стойчо Кацаров разяснява още в предаването " Нещо повече ", че България продължава да е на последно място в Европа по имунизации и даже се следи наклонност на понижаване , което значи, че ще продължат по-дълго ограничаващите ограничения.

Интервюто на Диана Янкулова със Стойчо Кацаров в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР