Правилното дезинфекциране на плодове и зеленчуци е от съществено значение

...
Правилното дезинфекциране на плодове и зеленчуци е от съществено значение
Коментари Харесай

Как правилно се мият плодовете и зеленчуците

Правилното дезинфекциране на плодове и зеленчуци е от значително значение за унищожаване на всички замърсители, които може да има по тях. Вижте тези трикове и домашни средства.

Хората желаят да знаят по какъв начин да измият плодовете и храната, които вземат у дома, от боязън да не се заразят с разнообразни вируси. Обърнете внимание, ние ви споделяме най-хубавите разновидности за стерилизация на храни, изключително тези, които ще ядете сурови.
 Ако желаете да свалите по-лесно кръвното, яжте тези ПЛОДОВЕ Ако желаете да свалите по-лесно кръвното, яжте тези ПЛОДОВЕ
Проблемите с кръвното налягане са нещо, на което наложително би трябвало да обърнем внимание. Първото, което се изисква от нас да създадем,...

Защо би трябвало да дезинфекцирате плодовете и зеленчуците

Преди да ги консумирате е значимо да се убедите, че сте ги " дезинфекцирали ". В противоположен случай рискувате да изложите здравето си на риск и да се стигне до нежелани стомашни проблеми или даже инфекции. Затова преди консумация ги измиете добре с вода, като по този метод ще премахнете прахта, само че това не е задоволително, с цел да сте сигурни, че върху тях няма нездравословни микроогранизми и пестициди.

Плодовете и зеленчуците могат да бъдат елементарно нечисти освен по време на прибирането им от реколтата, само че и " по пътя им към вас ". С толкоз доста разнообразни разновидности за замърсвяне, обезателно би трябвало да се убедите, че храната, е освен прясна, само че и безвредна за консумация. Какво е нужно, с цел да сме сигурни, че плодовете и зеленчуците са дезинфекцирани и по тях няма " нездравословни останки " и нечистотия? Сега ще ви споделим!

Продукти за измиване на плодове

•          Хлор. Той е един от най-използваните за стерилизация на храни. За да извършите това, би трябвало да сложите единствено една супена лъжица на всеки литър вода. Известно е още като белина за храна.
 Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да гледаме дребния стикер върху плодовете? Какво ни демонстрира той? Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да гледаме дребния стикер върху плодовете? Какво ни демонстрира той?
Върху множеството вносни плодове има дребни стикери, които никога не трябва да подценяваме. Те не са единствено лого, както множеството от...

•          Сода за самун и оцет. В купа с вода смесете една супена лъжица бикарбонат и още една оцет и сложете храната за един час. След това извадете, изплакнете и ще бъдат подготвени за консумация. Оцетът дейно дезинфекцира.

•          Йод. Използвайте този артикул с вода и оставете храната да кисне за 20 минути. Противопоказен е за листни зеленчуци, ягоди, грозде и месести плодове.

•          Сол и лимон. Ако желаете да премахнете бактериите от плодовете и зеленчуците, изсипете супена лъжица сол и сока от половин лимон в половин литър вода и измийте храната с тази примес.

•          Водороден пероксид. Добавете една част от този артикул на всеки три от водата и потопете храната за 5 минути.

•          Оцет. Разредете чаша оцет в половин литър вода и накиснете плодовете или зеленчуците за 10 минути. Както казахме, оцетът дезинфекцира и можете също да напръскате тази примес върху храната преди готвене.
 Защо захарите, съдържащи се в пресните плодове, не са вредни  Защо захарите, съдържащи се в пресните плодове, не са вредни 
Плодовете са извънредно потребна и неизменима част от питателните артикули, които би трябвало да имаме всекидневно в менюто си. Но някои от т...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР