Правилно е да се въведат зелени сертификати, а не да

...
Правилно е да се въведат зелени сертификати, а не да
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Сovid сертификатът можеше да се въведе по-рано

" Правилно е да се вкарат зелени документи, а не да се върви към затварянето на всевъзможни действия. Тези ограничения можеха да се вкарат и по-рано, те към този момент се ползват в останалата част на Европа. Вече не сме като при започване на Covid пандемията, когато нямаше различен инструмент за ръководство на рецесията. Сега имаме ваксини, имаме проби ". Това сподели пред БНР доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз, на празника на лекарите, когато почитаме Св. Иван Рилски-Чудотворец.

Според него хората, които са срещу имунизирането, не би трябвало да са срещу зелените документи , тъй като той дава опция с резултат от тест да получиш достъп до места, където се събират повече хора:

" Това въпреки всичко е гаранция, че при всеобщи събития ще бъде по-малка вероятността да се съобщи инфекцията сред хората и да тръгне по-късно да се популяризира ". 

Д-р Иван Маджаров счита, че не се следи знак за намаление на Covid вълната и съобщи, че лекарите са доста претрупани и на доста от тях им се постанова да оставят краткотрайно главните си специалности, с цел да отидат да работят в Covid отделенията :

" По-неприятното е, че следим по-висока смъртност при тази епидемиологична вълна. Лекарите ползват същите протоколи за лекуване както при предходните талази, само че виждаме по-голям % умряли пациенти ".

Той акцентира, че Делта разновидността е освен по-заразен, само че и протича по-сложно.

Интервюто на Людмила Железова с д-р Иван Маджаров в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР