Правилата за приема на бежанци в Европейския съюз не са

...
Правилата за приема на бежанци в Европейския съюз не са
Коментари Харесай

Председателят на ЕП: ЕС трябва да реши единно какво значи опасен мигрант

Правилата за приема на бежанци в Европейския съюз не са хармонизирани добре. В другите страни няма единни критерии от коя страна мигрантите са рискови и от коя не. Това не може да продължава повече. Жителите на европейските страни упорстват все по-често за бързи отговори. Нямаме право да пропиляваме времето си в празни обещания. Нужни са дейности. Всички европейски институции сме длъжни да осъществим уговорката ни да осигурим последователност на бежанците, само че в това време да подсигуряваме и сигурност на нашите съграждани. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни по време по време на изказванито си, което бе част от семинара на тематика " Справедливо систематизиране на бежанците в Европа - основаване на обща система за леговище ", който се организира в Брюксел, написа Актуално.

Председателят на европарламента уточни, че по време на последното съвещание на институцията в Страсбург е признат документ с голямо болшинство, посредством който се приканва Европейската комисия да предприеме съответни стъпки, свързани с приемането на бежанци в Европейски Съюз. Таяни посочи, че ръководената от него институция не се тормози от завеждането на наказания против която и да е страна-членка, в случай че тя не съблюдава нормите на всеобщото съглашение.

Председателят на Европарламента разкри, че се работи върху предлагането на комисар Невен Мимица за насочването на " съществени вложения " в Африка, посредством които в началото да се внесе повече изясненост за бъдещето на континента в идващите 20 години.

Според Траяни Европа би трябвало да обърне съществено внимание на протичащото се в южния континент.

" Всяка година виждаме по какъв начин стотици хиляди хора бягат от Африка, прогонени от климатични промени. Някои, в Кот Д‘Ивоар, Конго и Сомалия, търсят обежище и поради терористичните организации, които безчинстват в региона. Също по този начин би трябвало да отчетем и глада, който убива хиляди деца. Председателят на Африканския съюз Муса Факит Махамат бе наш посетител неотдавна и сподели, че най-важното е да не се губи вяра.

Той показа, че когато хората изпаднат в отчание, стартират да прекосяват големи дистанции, през пустини и морета и доста умират още тогава.

Смятам, че в случай че нямаме ясна тактика за инвестиция, от ден на ден хора ще се пробват да прекосят континента и да дойдат в Европа. Длъжни сме да създадем нещо по въпроса “, съобщи Таяни.

" В края на месеца ще се организира съвещание в Европейския парламент, а в това време ще има и конференция в Европейския съвет на високо равнище по въпросите за миграцията и търсенето на обежище. Поканени са и голям брой представители на африкански страни и всички, които можем да търсим решение на казуса с приема и интеграцията на бежанците са добре пристигнали ", разясни Таяни.

В умозаключение той показа, че е подписано съглашение сред Италия и Либия за прекъсване на противозаконната емиграция.

„ Инвестициите бяха и от двете страни. Акцентирахме върху бреговата защита, само че би трябвало да поставим още доста старания, защото обстановката в Либия е извънредно комплицирана. Има доста проблеми, както в Триполи, по този начин и в Тобрук “, приключи ръководителят на европарламента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР