Правилата на УЕФА и ФИФА, които изискват от други субекти

...
Правилата на УЕФА и ФИФА, които изискват от други субекти
Коментари Харесай

Извънредни новини. Върховният съд на ЕС установи, че ФИФА и УЕФА са злоупотребили с господстващо положение в делото за Суперлигата

Правилата на УЕФА и ФИФА, които изискват от други субекти да търсят тяхното позволение за образуване на нови шампионати, опонират на законодателството на Европейски Съюз, постанови висшият съд на блока в удивително решение.

В четвъртък (21 декември) основаният в Люксембург Европейски съд (ECJ) произнесе окончателното си решение по отношение на отцепническия план за Европейска суперлига, основан в нарушаване на европейския футболен управителен орган УЕФА.

Голямата камара от 15 съдии на Съда на Европейските общности откри, че ФИФА и УЕФА „ злоупотребяват с господстващо състояние “ в устрема си да слагат условия за това по какъв начин евентуални съперничещи уредници на шампионати могат да имат достъп до пазара.

Всяко такова пълномощие над съперничещите оператори би трябвало да подлежат на „ транспарантни, справедливи, недискриминационни и пропорционални “ критерии, постановява съдът, с цел да се успокоят споровете на ползи от страна на спортните управителни органи.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР