Правилата, които ще действат у нас след отпадането на извънредното

...
Правилата, които ще действат у нас след отпадането на извънредното
Коментари Харесай

Правната комисия гласува на второ четене мерките след края на извънредното положение

Правилата, които ще работят у нас след отпадането на изключителното състояние от 13 май, ще бъдат прегледани на второ четене от правната комисия на Народното събрание.
На първо четене: Депутатите одобриха измененията в Закона за здравето Те са свързани с ограниченията след края на изключителното състояние
Една от главните промени в Закона за здравето, за която депутатите от ГЕРБ упорстват е кабинетът, а не здравният министър да афишират изключителна зараза след края на изключителните ограничения. Управляващите желаят още глобите за нарушение на карантината да останат и след 13 май.
1965 са случаите на COVID-19 у нас - умрелите са 91 През деня са потвърдени нови 10 случая
Предвижда се още в действие да останат възбраната за влизане у нас на чужденци отвън Европейски Съюз, наложителната 14-дневна карантина за пристигналите от чужбина, както и лимитираното напредване при пораждане на нови огнища на болестта.
Ананиев: След две седмици ще имаме решение за яслите и детските градини Здравният министър разгласи кои ограничения ще продължат да важат след 13 май
А от Българска социалистическа партия упорстват за облекчения за кредитополучателите, поддръжка за служащите и по-ниско Данък добавена стойност за храни и медикаменти.

Промените би трябвало да бъдат гласувани в пленарната зала дефинитивно на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР