Правила за събиране на цвят от див кестен (конски кестен) Каквато

...
Правила за събиране на цвят от див кестен (конски кестен)
Каквато
Коментари Харесай

Цвят от див кестен (конски кестен) природен лек за много болести

 цвят от див кестен

Правила за събиране на цвят от див кестен (конски кестен)

Каквато и част от лечебното дърво да се употребява, изрично не се предлага да се събират първични материали наоколо до пътища или в запрашена среда. Потърсете региони, където са диворастящи.

Периодът на разцвет на конския кестен е май и юни (в взаимозависимост от надморската височина).

Опитните билкари поучават, че най-подходящото време за събиране на цвят от див кестен е началото-средата на месец май. Цветята могат да се употребяват пресни за сок. За подготвяне на алкохолна смес или запарка ще бъде нужен сушен цвят.

Химичен състав на цвят от див кестен: флавоноиди, кверцетин, изокверцитрин, пектин, рутин, танини. Особено скъп е есцинът, който елементарно ще се конкурира с всяко противовъзпалително и антипиретично средство.

Билкарите поучават за двуседмичен курс два пъти годишно.

Списък с благотворните изгоди на цвят от див кестен:

-Стимулира на имунната система.

-Има бактерициден резултат.

-Спира възпалителните процеси.

-Успокояващ резултат.

-Подобрява състава на кръвта.

-Извежда от токсините от организма.

-Оказва подмладяващ резултат.

 див кестен Цвят от див кестен

Цвят от див кестен (конски кестен) – противопоказания:

Но, колкото и потребен да е този естествен подарък, той си има своите противопоказания за приложимост. Не се ползва при:

-Нарушение на съсирването на кръвта, податливост към кървене, тромбоцитопения.

-Бременност и кърмене.

-Индивидуална нетърпимост, развиване на алергични прояви.

-Хипотония.

-Наличието на продължителен запек, обвързван с атония на чревните стени.

-Менструални нарушавания.

-Ниска киселинност в стомаха.

-Бъбречна непълнота.

-Чернодробни проблеми в остра фаза.

Цвят от див кестен: приложение в националната медицина

Алкохолната смес от цветовете на конски кестен има противовъзпалително и болкоуспокояващо деяние. Най-често се приема през устата по 20-25 капки в композиция с мед при хемороиди и разширени вени на краката. Приема се 2 пъти дневно преди хранене.

Алкохолна смес от цветовете на дивия кестен се употребява в националната медицина като лек за дизентерия и катар на пикочния мехур. Помага и при ревматоидни болки. Вярно е, че в този случай тинктурата се подготвя с присъединяване на цветя, кора и плодове от кестен.

Отварата от цветовете на конски кестен е ефикасна при сърдечни и чернодробни болести. Помага и при анемия, ревматизъм, туберкулоза.

 цвят от конски кестен Цвят от конски кестен

Как се подготвя запарка (инфузия) от цвят от див кестен

Ако възнамерявате да употребявате свежи цветя, тогава би трябвало да изберете половината от цъфтящата кестенова „ свещ “ (това е към 50 гр. цвят). Изплакнете и залейте с чаша вряща вода в резистентен на топлота съд.

Вземете лекарството в една трета от чаша, като го разделите на няколко дози. Помага при увреждане на артериите и вените на краката, хемороиди, трофични язви, радиация, простатит, туморни новообразувания.

Водна инфузия от цвят от див кестен

Пет до седем огромни лъжици сушени цветове се заливат с литър вряща вода и се упорстват за 6-8 часа. Не е неточност да се остави цяла нощ. След като запарката се прецеди, се приема по половин чаша под формата на чай. Един литър е оптималната дневна доза.

Алкохлна смес

Поставете 6-7 огромни лъжици сушен цвят и залейте с половин литър чист алкохол, мощна водка. Затворете компактно съда и оставете на хладно място в продължение на най-малко 10 дни, надалеч от директна слънчева светлина. Готовата смес би трябвало да се филтрира доста усърдно. Приема се към 1 ч.л. след всяко хранене, най-много до 4 пъти дневно.

 цвят от див кестен

Пресен сок от цвят от конски кестен

При разширени вени на долните крака, атеросклероза, съществуване на кръвни съсиреци, както и при хемороиди и трофични язви е потребно да се приема прясно изцеден сок от пресен цвят от див кестен. Поставете цвета в блендер. С помощта на марля изстискайте сока. Трябва да се одобряват почти по 25-30 капки. Приблизителният курс на лекуване е две седмици.

Приложението на цвят от див кестен би трябвало да се прави след лекарска консултация, защото е противопоказано при пациенти страдащи от ниско кръвно налягане. Препоръчително е след курса на лекуване да проверявате кръвта за протромбин.

Медицинските публикации на уеб страницата са единствено с информативна цел и не се смятат за задоволителен съвет, диагноза или здравно предписано лекуване. Съдържанието на уеб страницата не е сурогат на професионален медицински съвет, медицински обзор, диагноза или лекуване. Информацията в уеб страницата не е предопределена за самодиагностика и самолечение. Задължително се консултирайте с лекуващия ви доктор!

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР