Пръв пред магистратите говори майката на Жоро Дживизов Златка Атанасова.

...
Пръв пред магистратите говори майката на Жоро Дживизов Златка Атанасова.
Коментари Харесай

За първи път свидетели разкриха подробности за едно от най-знаковите убийства у нас


Пръв пред магистратите приказва майката на Жоро Дживизов Златка Атанасова. Тя описа, че приживе Жоро работил като общ служащ на дюнера в " Столипиново ". Бил влизал няколко пъти в пандиза, само че тъй като " се бие и се кара с другите момчета “, а не за обири. Имал три деца. В нощта на убийството излязъл към 9 вечерта, само че по този начин и не се прибрал у дома.

Подробности за случката в къщата на доктор Димитров описа калеко му – Димо Тодоров, който живее на долния етаж с жена си Цветанка:

" Бях си у дома и бях много изтощен - легнах си към 11 часа преди среднощ. Към 2 без 15 станах, с цел да отида до тоалетната. Чух някакъв звук откъм вратата. Помислих, че Иван е бил нощна промяна и се прибира от работа.

Към два часа чухме гърмежи! Изстрели! Бяха 2-3 на брой. Стреснахме се, станахме и излязохме на терасата. Беше доста студено, несъмнено беше -7 градуса. Аз се бях опрял на касата на вратата, а жена ми отиде до парапета и стартира да приказва с Иван, който беше на двора. 

Не чух какво тъкмо си приказваха, разбрах че е имало опит за кражба. Жена ми го попита за какво не е извикал полиция, а Иван отговори, че крадецът към този момент е избягал. След това ни сподели да се прибираме и ние си легнахме “, съобщи калекото Тодоров пред съда.

По думите му, това е следващ опит за кражба от парцела, като веднъж даже са ги обрали до момента в който са спрели. Тодоров не схванал, че е станало ликвидиране до идващия ден. Когато отивал на работа видял разбитата брава на вратата. Не знаел и дали фамилията на доктор Димитров е било в къщата по това време.

По данни на брачната половинка Цветанка, с изключение на противозаконния револвер, Иван Димитров имал и пушка, която държал в антрето на къщата. В правосъдната зала беше упоменато и стреляне по улични животни. Цветанка Тодорова не се яви в правосъдната зала, защото е болна.

След това пред съда приказваха чиновниците на Бърза помощ Тихомир Даскалов (шофьор) и Веселина Танева (лекар). Те били на работа в нощна на убийството. Медиците си спомниха, че получили сигнал за мъж в безпомощно положение, прострян върху лек автомобил край Областната администрация. На място установили гибелта на Жоро. Тялото му било почнало да замръзва. До натрупа бил открит нож, върху който нямало следи от тайни. Лекарите се обадили в полицията и си тръгнали.

Делото продължава с разпит на още очевидци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР