Прашните хълмове на пустинята Анза-Борего в южна Калифорния се обсипаха

...
Прашните хълмове на пустинята Анза-Борего в южна Калифорния се обсипаха
Коментари Харесай

Море от цветя „заля“ калифорнийска пустиня

Прашните хълмове на пустинята Анза-Борего в южна Калифорния се обсипаха с цветове. Местната супер влажна зима, последвана от топло време, докара до появяването на голямо количество жълти и лилави диви цветя.

Разцъфването им (особено на белите пустинни лилии) стартира още през декември. През последните седмици обаче природата в пустинята несъмнено се разсънва. В момента Анза-Борего е цялостна с Mimulus ringens, макове, лилава арбония, жълта вечерна иглика и доста други.

Семената на дивите цветя нормално имат дебело или наподобяващо восък покритие, което им разрешава да лежат в почвата на пустинята години наред и ненадейно да поникнат, когато настъпят подобаващите времеви условия.

„ При разцъфвания от този вид човек може да види от време на време и цветя, които до неотдавна сме си мислели за изчезнали “, разяснява Ричард Минч, професор по земни науки в Калифорнийския университет.

Освен красивите цветя, в пустинята са се появили и други непредвидени „ посетители “ – пеперудите. Те ще произведат гъсеници, които ще стартират да се хранят с цветята, като по този метод цикълът на живота ще продължи.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР