Прапрапраплеменница на Левски блести на балове 2019. Чаровната Яна Ангелова

...
Прапрапраплеменница на Левски блести на балове 2019. Чаровната Яна Ангелова
Коментари Харесай

Потомка на Левски блести на бала си

Прапрапраплеменница на Левски свети на балове 2019. Чаровната Яна Ангелова е праплеменница на Апостола и е кръстена на неговата сестра.

18-годишното момиче, преди дни отпразнува най-щастливите дни в живота си, в столицата, дружно с другари и съученици. Семейството й за момента пази в загадка къде Яна ще продължи образованието си, само че се гордеят с сполучливото й довеждане докрай и й желаят доста благополучие и шанс в живота.

"Дъщеря ми поема по пътя си. Гордея се, вълнувам се, щастлива съм! ", съобщи майката, която сподели кадър с елегантната си щерка.

За бала Яна е заложила на елегантна рокля в черно и сребристо, която завоюва голям брой похвали и от почитатели в обществените мрежи, написа „ България днес”.

Момичето е същинска красавица и има очите на майка си, за които се счита, че са копие на тези на Дякона.

Яна е наследница на Апостола, по линия на сестра му Яна. Левски има 28 живи роднини, а всеки от тях пази в дома си по една ценност–кичур от косата му.

Когато се подстригва за дякон, той дава на майка си косата си, а тя я поверява на сестра му. След Освобождението, Яна и нейния брачен партньор и сподвижник на Левски–Андрей Начов дават косата на министъра на просвещението, запазвайки малко от нея за децата си.

Потомците на Левски са пръснати из цяла България, а част от тях живеят и в Испания, като даже има наследници, които нямат и български имена към този момент.

Целият жанр обаче има една огромна традиция–в навечерието на годишнината от рождението на Левски, потомците се срещат в родния му дом в Карлово и всеки споделя история за рода, която му е направила най-силно усещане.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР