Практическият курс по ендопротезиране бе по инициатива на проф. Пламен

...
Практическият курс по ендопротезиране бе по инициатива на проф. Пламен
Коментари Харесай

Светила в ортопедията обучиха 40 млади специалисти

Практическият курс по ендопротезиране бе по самодейност на проф. Пламен Кинов от ИСУЛ
Четиридесет млади ортопеди с ползи в ставното протезиране взеха присъединяване в  AO Recon Course— Complex Total Hip and Knee Arthroplasty, който се организира в края на март в София. В комплексния курс по ендопротезиране се включиха участници от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Грузия, Украйна, Русия и Израел. Шестима от ортопедите бяха от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. 

Проявата бе проведена от проф. Пламен Кинов, дмн, шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в ИСУЛ. Съпредседател на събитието бе световноизвестният ортопед от Университета във Ванкувър, проф. Бас Масри, който е и ръководител на научния комитет на Фондация АО. Лектори бяха водещи ортопеди от чужбина и от наши лечебни заведения.

Практическото образование под управлението на водещи експерти се организира от Световната ортопедична Фондация АО, в която членуват над 200 000 ортопеди от целия свят. Мисията на организацията е да популяризира познание за лекуване на ортопедичните и травматологичните болести и образова експертите в най-новите практики.

Разгледани бяха разнообразни разновидности на сложно колянно и тазобедрено протезиране, бяха усвоени нови техники на лекуване на най-тежките случаи в практиката, както и попречване на затруднения. Бяха споделени и коментирани последните новости във специалността. В на практика сесии участниците направиха интервенции и използваха нови техники и способи на лекуване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР