Прахановата гъба е разпространена в цялата страна. Тя е паразитна

...
Прахановата гъба е разпространена в цялата страна. Тя е паразитна
Коментари Харесай

Прахановата гъба - мощен източник на здраве

Прахановата гъба е публикувана в цялата страна. Тя е паразитна и се среща върху широколистните дървета. Латинското й име е Fomes fomentarius. Спада към семейство Polyporaceae. Плодното тяло е с формата на копито. Сиво, сиво-бяло или тъмносиво. С годините гуглата се уголемява като се прибавя нов, по-широк пласт най-отдолу. Месото й е кафяво на цвят, твърдо и жилаво. Има приятна миризма и изострен усет.

Гъбата има обилни лечебни сили – имуностимулиращо, антибактериално, противораково, противовъзпалителното деяние. Прахановата гъбата може да се употребява за лекуване на доста болести. В националната медицина се употребява за лекуване на екзема, конюнктивит, астма, бронхит, артрит, ревматизъм. Помага при вътрешно и външно кръвотечение. Има доказателства, че прахановата гъба оказва помощ за намаление на високата температура.

Трябва да уточним, че прахановата гъба не се употребява в недопечен тип. Тя би трябвало да бъде добре изсушена. Външната част се отделя. Използва се единствено вътрешната й част. Стрива се на прахуляк и от праха се подготвят разнообразни отвари, лапи и други лечебни процедури.

Ето няколко предписания, които са събрани от националната медицина и са изпитани през годините. При възпалителни процеси използвайте отвара от праханова гъба, която се подготвя по следния метод: залейте с една чаена чаша вряла вода една чаена лъжичка от изсушената и стрита праханова гьба.

След като запарката изстине прецедете запарката, с цел да се отстранят по-едрите частици. Запарката се пие постоянно преди хранене, към половин час преди да седнете на масата. На ден би трябвало да бъдат признати по три чаени чаши от тази отвара.

Китайски учени са разкрили, че гъбата има мощно противораково деяние. И потиска развиването на раковите кафези, като спомага за превъзмогване на болестта. Българската национална медицина също предлага банкет на горепосочената отвара при ракови болести. А също по този начин профилактично е добре понякога да се пие по една чаена чаша отвара от праханова гъба.

Изключително подобаваща е за изработката на компреси при болежка или екзема. Компрес се прави, като напоите парче плат със запарката и го поставите на болното място.

При значителни външни кръвоизливи или леки порязвания можете да спрете кръвотечението, като посипете засегнатото място непосредствено с прахуляк от лековитата гъба.

Все повече научни проучвания се вършат над прахановата гъба. Оказва се, че науката до скоро не е знаела доста за изгодите от нея. В Китай и Япония са потвърдили, че тя може да се употребява за:

- Премахване на токсините и клетките, предвестници на рака;

- Възстановява нарушените функционалности на метаболизма;

- Анти-микробна активност;

- Помага за регенерация на белия дроб;

- Помага за понижаване на негативните резултати при хора подложени на лъчетерапия и химиотерапия;

- Спомага за размразяване на непотребните килограми посредством естествена стимулация на нужните за това ензими;

- Помага при доста типове алергии, тъй като покачва имунитета и личните благоприятни условия на организма за справяне с проблема;

- Помага за по-бързото укрепване на рани.

Хубаво е да знаем с какви благосъстояния разполагаме в нашата страна и да се радваме на чудесата, дадени ни от природата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР