Прага. Чешкият президент Милош Земан в четвъртък, след 46 дни

...
Прага. Чешкият президент Милош Земан в четвъртък, след 46 дни
Коментари Харесай

ТАСС: Изписаха Милош Земан от болницата

Прага. Чешкият президент Милош Земан в четвъртък, след 46 дни хоспитализация, беше изписан от Централната военна болница в Прага. Това оповестява уеб сайтът на вестник Mladá fronta Dnes, предава ТАСС .

Земан се насочи към извънградската президентска резиденция, намираща се в град Лани покрай Прага. Там в петък той ще организира тържествената гала по назначението на водача на Гражданската демократическа партия Петр Фиала за министър-председател на републиката.

За изписване от болничното заведение е упорствал самият Земан. Решението е взето макар обстоятелството, че лекарите предложиха той да продължи стационарното лекуване. Въпреки това, както акцентират те, през интервала на престоя му в болничното заведение здравословното положение на президента се е подобрило доста и той може да извършва отговорностите си. Президентът, фамилията му и най-близките сътрудници бяха осведомени за вероятните затруднения, които могат да зародят заради нарушение на режима, постановен от лекарите.

На 10 октомври 77-годишният Земан беше откаран в интензивното поделение на Централната военна болница в Прага. Причината за хоспитализацията не беше оповестена обществено. На 6 ноември осведомителната организация CTK, базирайки се на лекари, заяви, че чешкият президент е диагностициран с цироза на черния дроб и е сложена сонда за хранене. В болничното заведение той получи третата доза от имунизацията против ковид.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР