ППДБ посягат и на малкото медии, неподчинени на сглобката. Със

...
ППДБ посягат и на малкото медии, неподчинени на сглобката. Със
Коментари Харесай

Манолова: Управляващите ни „демократи“ са като режима в Северна Корея

„ ППДБ протягат ръка и на дребното медии, неподчинени на сглобката. Със законови промени желаят да борят като дават опция на КРС и Министерството на електронното ръководство да затварят неуместните уеб сайтове, които не следват линията на властта. “

Това декларира в своя позиция водачът на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във връзка оповестения за разискване законопроект за изменение на Закона за електронните обявени я, с който се оферират драконовски ограничения против „ противозаконното наличие и онлайн дезинформацията “ , включващи опция в това число за затваряне на уеб сайтове поради оповестена в тях дезинформация .

Според Манолова е притеснително, че в законопроекта няма определение на термина „ онлайн дезинформация “ , което по думите ѝ отвързва ръцете на контролните органи за цялостен произвол .

„ Дори Борисов с мракобесието си не си е разрешавал подобен закон. Но в случай че тогава действаха такива текстове, можем да допускаме, че вести като тези за къщата в Барселона, за чекмеджетата и кюлчетата щяха да са дезинформация и да се затварят уеб сайтове поради разпространяването й. Сделките с оръжие за НеУкрайна на Нинова или далаверите с газа на Четворната коалиция също щяха да са дезинформация. “

Манолова напомня, че дружно с гражданската си платформа постоянно са били за свободни и самостоятелни медии без неистини и дезинформация, като оповестява, че и предната седмица е спечелила едно от делата си против кафява медия за „ клеветите и помията “ по нейн адрес, само че по думите ѝ това не значи, че желаят да се затвори, който и да е уебсайт със закон .

„ Дезинформацията се бори не с цензура, а в съда. В противоположен случай ръководещите тук „ демократи “ с нищо не са по-добри от режима в Беларус или Северна Корея… “ , приключва позицията си Манолова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР