ПП се разграничи от убийцат Габриела Славова. Тя е обвинена

...
ПП се разграничи от убийцат Габриела Славова. Тя е обвинена
Коментари Харесай

ПП се разграничи от убийцата Габриела Славова, екзекуцията на Пейо Пеев била заснета от камера

Политическа партия се разграничи от убийцат Габриела Славова. Тя е упрекната в жестокото ликвидиране на брачна половинка си в столичния квартал „ Драгалевци “. Той е бил удушен в автомобила си. Помощница на Славова е била майка й.

„ Във връзка с многочислените изявления към бруталното закононарушение от през вчерашния ден, бихме желали да дадем няколко обяснения. На първо място – откровени съболезнования на околните на Пейо Пеев, и съжаления за това, че сходни случаи изобщо са част от нашия живот “, пишат от партията.

Политическа партия прецизират, че Габриела Славова не член на политическата партия

„ Присъствала е на учредителното заседание на партията и е била на последно място в бургаската листа на Политическа партия на първите за нашата политическа мощ избори през 2021 година “, означават в позиция от партията.

От Политическа партия припомнят, че бруталното закононарушение няма нищо общо нито с политиката като цяло. Нито с политическата активност на съответните причинители, и слагането на случая в сходен подтекст политизира ненужно така и така трагичния случай.

„ Убедени сме, че никой няма изгода от това “, пишат още от партията.

Междувременно се появиха детайлности по отношение на зверското закононарушение

Бащата на 44-годишния Пейо Пеев е наблюдавал сина си до блока, в който живеят двете дами във съдбовната вечер на 18 януари. Това излиза наяве от протокола от съвещанието на Софийския градски съд нощес.

Заседанието на градските магистрати протече при закрити врата по искане на юристите на двете дами. То бе отправено, защото тъщата на жертвата е публично известна персона – посланик от кариерата и някогашен консул на България в Тайланд.

В правосъдното определение е записано, че от показанията на бащата на жертвата – Орлин Пеев, се открива, че взаимоотношенията сред сина му и брачната половинка му Габриела не са били положителни.

Двамата са биологични родители на 6-годишно момченце. През лятото на 2023 година са сключили цивилен брак, като по време на брака – на 11.09.2023 година е родено второ дете.

Именно за него очевидецът по делото и някогашен народен представител от Политическа партия Велико Минков твърди, че е негов биологичен татко

С цел споразумяване на взаимоотношенията посред съпрузите, свързани с контактите с децата, на 18 януари Пейо имал уговорена среща с Габриела пред нейния дом.  Орлин Пеев твърди, че заради подозрения и опасения за сигурността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил „ Пежо “.

През постройката Пеев-старши е видял колата на сина си и е видял по какъв начин в нея се качва 33-годишната Габриела

„ На последващо място от показанията на очевидеца Орлин Пеев се открива, че същият е изгубил връзка със сина си на инкриминираната по делото дата. Това го е стимулирало да подаде сигнал до органите на полицията “, пишат още магистратите.

От определението им не излиза наяве дали бащата е станал очевидец на убийството на сина си.

Жестокото закононарушение обаче е било снимано от охранителни камери в региона

От фрагментите се вижда по какъв начин Габриела се качва на предна дясна седалка на пежото. На задната седалка сяда майка й Красимира. Камерите са снимали, че в лекия автомобил се вижда битка. След това брачната половинка на Пейо излиза от автомобила, а майка й се качва на шофьорското място и потегля с колата. На идващия ден пежото е намерено в парк „ Витоша “, а в купето се е намирало и тялото на 44-годишния мъж.

Градските магистрати прецизират, че видеозаписите са конфискувани, а към материалните доказателства по делото има и голям брой биологични следи. Извършени са голям брой обиски, претърсвания и изземвания от вкъщи на двете обвинени, от леки коли, в това число на жертвата и на очевидци по делото. Предстои назначение на голям брой експертизи.

Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева са освидетелствани. Взет им е биологичен материал, който също ще предстои на надлежно научно интерпретиране.

При осъществената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния Пейо Пеев е открито, че причина за гибелта му е „ остра сърдечно съдова и дихателна непълнота “ и надлежно „ механична асфиксия “ от прилепяне на шията, т.е. мъжът е бил удушен.

Софийският градски съд постанови, че 54-годишната тъща на жертвата би трябвало да остане за непрекъснато в ареста

По отношение на брачната половинка му Габриела бе наложена мярка за неотклонение „ домакински арест “. Това се дължи на обстоятелството, че е майка на две невръстни деца. Изпълнението й ще бъде следено с електронна гривна.

Решението не е дефинитивно. В случай на тъжба или митинг Софийският апелативен съд ще се произнесе по ограниченията за неотклонение на 30 януари.

Източник: Dir.bg

Още вести четете в категорията Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР