ПП не са съдии и прокурори, затова не обвиняват подалия

...
ПП не са съдии и прокурори, затова не обвиняват подалия
Коментари Харесай

Добрите идеи на ПП не биха се случили без ДПС, смята Антон Тонев

Политическа партия не са " съдии и прокурори ", по тази причина не упрекват подалия оставка подуправител на Националната здравноосигурителна каса Момчил Мавров , само че считат, че следва да има транспарантна процедура по избора на хора на такива постове.

Това разяснява пред bTV съветникът на министъра на опазването на здравето и някогашен народен представител от " Продължаваме промяната " в предходните два Народното събрание Антон Тонев .

" В думите на господин Борисов (от Сливен, че няма даже по какъв начин заместник-управител на НЗОК да прави злоупотреби) има аргумент. И в действителност, с измененията в Закона за здравното обезпечаване от август функционалностите на подуправителя бяха изменени и прецизирани и той няма право, с изключение на в случаи, в които замества, в тези случаи има право да управлява цялата Каса, само че ние не се тормозим тъкмо от тези частни случаи. Причината да заявим нашата позиция е, че желаеме изборите, изключително тези които идват от Народното събрание, което заради ниския си рейтинг би трябвало да натрупа точки , да гласуваме за хора, които имат по-добра биография ", аргументира се Тонев.

Въпросният подуправител Момчил Мавров също така е бил част от ръководството и в служебното здравно министерство, назначено от президента Радев, което било запомнено с " това, че се пренареди тотално поръчката за медицинските хеликоптери и множеството специалисти споделят, че тя се забави с една година ", продължи с рецензиите той.

Паралелното, и на шефа на НЗОК, и на заместника му, би сложило под риск действието на системата , тъй като тяхната глоба е нужна на ежедневна база, уточни представителят на Политическа партия.
 Винтовете в сглобката затегнати с две оставки
Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

След среща сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи още веднъж има непоклатимост

" Предполагам, че Народното събрание ще излезе с някаква незабавна, внезапна смяна на закона , тъй като те имат това пълномощие. Но това не е най-хубавата процедура - всякога да променяме закона от през днешния ден за на следващия ден. Оставките биха могли да бъдат подадени стъпаловидно, т.е. постоянно да имаме настоящ шеф. Но това е към този момент закъсняло. "

Участието на Движение за права и свободи в регламента за назначение на шефове на регулатори и конституционни промени, е търсено и предвидимо , счита Тонев. " Защото Движение за права и свободи са ненапълно предвидими във връзка с техните евроатлантически гласувания. Доколкото си припомням, господин Пеевски ограничи своето присъединяване точно единствено в тези две области - конституционните промени и регулаторите. Необходимо е да стигнем нужния брой депутати, с цел да свършим някаква работа. (...) Защото всички наши положителни хрумвания няма да се случат. "
 Бюджетът на НЗОК мина безпрепятствено на първо четене
Бюджетът на НЗОК мина безпрепятствено на първо четене

Макар и с взаимни обвинявания кой е врата за вход и излаз към фармамафията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР