ПП не отстъпват от позицията си, че Николай Денков трябва

...
ПП не отстъпват от позицията си, че Николай Денков трябва
Коментари Харесай

Васил Пандов, ПП-ДБ: Денков и Габриел трябва да се разберат за МВнР

ПП не отстъпват от позицията си, че Николай Денков би трябвало да стане външен министър слес ротацията. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов

" Новото от през вчерашния ден е, че диалогът е най-добре да бъде извършен сред тях двамата - Николай Денков и Мария Габриел, тъй като още при съставянето на държавното управление пробивът пристигна, когато те двамата седнаха и експертно заложиха декларацията ".

В декларацията на никое място не е конкретизирано, че министър председателят ще остане външен министър, сподели Пандов и уточни, че сега не е най-удачното време да се върви на избори.

Когато има опасност за правосъдната система, страната би трябвало да реагира по отговарящ метод - по този начин Пандов разяснява случая " Нотариуса ".

" За да бъде отстранена болестта " Нотариуса " е належащо главно изпитание на самите магистрати. Без почтени, съзнателни магистрати, а такива има, тя няма по какъв начин да бъде преборена ".

Според депутата магистратите имат потребност от поддръжка - както от Министерство на вътрешните работи, по този начин и от службите. Посочи, че специфичната комисия в Народното събрание не е и не може да бъде проверяващ орган, само че би трябвало да даде публичност на натрупалите се проблеми. Ако политици са били забъркани с Нотариуса, трябвало сами да си признаят, тъй като комисията не би могла да го потвърди.

Предстои правната комисия в Народното събрание още веднъж да прегледа измененията в Наказателно-процесуален кодекс, чака се спор, сподели още Васил Пандов.

" Тези промени бяха признати по гледище е експертно мнение на самите висши магистрати, които акцентираха заплаха от блокиране на тяхната работа ".

Пандов, който е част от здравната комисия в Народното събрание, уточни, че следва разработване на нова формула за пресмятане на цените на онкологичните медикаменти:

" На ход е надзорният съвет на НЗОК, само че цените ще бъдат снижени и няма да има разлики от 25 пъти ".

По думите на Пандов новият здравен министър би трябвало да е " човек, който има визия, сила и кураж да отбрани своите визии пред народните представители ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР