ПП Мир Заради бурята от тази сутрин бе затворен главния път

...
ПП Мир
Заради бурята от тази сутрин бе затворен главния път
Коментари Харесай

Проливният дъжд изрони част от пътя край Джулюница

 Политическа партия " Мир " Заради бурята от тази заран бе затворен основния път София - Варна при селата Кавлак и Джулюница заради наводнение на пътното платно, заяви БНР. Отстранени са падналите дървета и рисково надвисналите по пътя Русе - Велико Търново. На доста места в региона има изровена пътна настилка, наводнени са окопи и банкети.

Заради паднали на платното дървета краткотрайно беше спряно придвижването по пътя сред Стралджа и пътен възел Петолъчката.

Десетки паднали дървета имаше по основния път Русе - Велико Търново. Щетите се отстраняват.

Валежи, колкото е половинмесечната норма, са паднали тази заран за час и половина във Великотърновско. Според директора на Областното пътно ръководство Венцислав Ангелов преваляванията са нанесли съществени вреди по републиканската пътна мрежа.

" Главният път София - Варна, кръстовището за село Кавлак придошли води беше наводнено платното за придвижване. По най-бързия метод се отреагира. В момента всички вреди са отстранени, прекосяването е гладко ", сподели Ангелов.

При Джулюница от локалните ниви се е образувала като река и наводнява пътното платно. В момента се работи още по премахване на вредите, само че придвижването е нормализирано, изясни той.

Два екипа на Гражданска отбрана отстраняват вредите, нанесени от бурята във Велико Търново, Арбанаси и близките села, заяви кметът Даниел Панов и увери, че няма потърпевши хора и селища без ток.

Спасители отстраняват в Котел провалите от проливния дъжд, който наводни къщи и улици. Тази заран за час са паднали над 60 литра на квадратен метър. В отводняването взели участие и противопожарни екипи.

Аварийни екипи отстраняваха паднали дървета на територията на Сливен и Ямбол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР