ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага как да бъде

...
ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага как да бъде
Коментари Харесай

Партия МИР предлага решение за справяне с пожарите и всяка друга криза в България

ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) предлага по какъв начин да бъде решен казуса с пожарите в България, както и по какъв начин да се предотврати и ръководи всяка друга рецесия в сраната. Това съгласно ще стане посредством въвеждането на Закон за ръководство при рецесии и основаването на Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии.

„ През последните години сме очевидци на всевъзможни рецесии – водни, екологични, пожари, наводнения и други, при които като се изключи че имаше закъсняла и несъответстваща реакция на държавните органи, само че и липса на всякаква предварителна защита, да не приказваме за ръководство на самите рецесии. За голямо страдание цената, която заплати българското общество за тези неточности е голяма, включително и човешки жертви, а човешкият живот е скъп “, това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той посочи, че рецесии в България се случват непрекъснато заради липата на всякаква съгласуваност сред държавните и общинските органи, с цел да бъдат решени и предотвратени. Славчев напомни, че по време на пандемията са се вземали решения, които даже са довели до комплициране измежду българските жители, а някои от решенията са довели даже до суматоха измежду жителите.

„ Няколко държавни управления подред потвърждават, че не могат да предотвратяват и ръководят нито една рецесия в страната и това е тъй като няма явен протокол и институция, която да координира всички виновни институции в страната, които би трябвало да си взаимодействат при бедствия и рецесии. Именно заради тази причина партия МИР предлага да се одобри Закон за ръководство при рецесии, както и да се сътвори „ Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии “, прикани водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него Законът и основаването на особено ведомството ще предотврати огромна част от бедствията и рецесиите в България или при тяхното пораждане ще даде опция те да се ръководят дейно и да се преодоляват бързо.

„ Масовите пожари, които се случиха в последните дни в страната, са следващото доказателство, че липсва съответна държавна политика за предварителна защита, надзор, съгласуваност и ръководство на рецесии. Първото нещо, което би трябвало да създадат народните представители в 46-тото Народно заседание е незабавно да обсъдят и да одобряват Закон за ръководство при рецесии “, беше безапелационен Симеон Славчев.

Той попита и за какво би трябвало да бъдат рискувани и изгубени човешки животи, с цел да се подхващат дейности и докога политиците ще се занимават единствено и само със себе си и по кое време ще стартират да вземат решение действителните проблеми на българските жители.

„ Партия МИР разполага със сериозен експертен екип по ръководство при рецесии и национална сигурност и имаме подготвен законопроект за ръководство при рецесии, който ще внесем в Народното събрание за разискване и приемане. Крайно време е предотвратяването и ръководството на рецесии да стане народен приоритет “, съобщи още ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
 Симеон Славчев: Обърнете внимание кои са партиите на смяната Симеон Славчев: Обърнете внимание кои са партиите на смяната
„ Преди и по време на изборите Политическа партия МИР предупреждаваше българите, че се приготвя следващата замяна, замаскирана и обявявана шумно з...

Той прикани в бъдещия Министерски съвет наложително да има Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии, както и да се възстановят структурите на „ Гражданска отбрана “.

„ Убеден съм, че в случай че тази конструкция не беше унищожена, в никакъв случай нямаше да се случат бедствия като наводненията в Бисер, повредата в Хитрино, наводненията, бедственото положение на язовирите, водната рецесия в Перник, десетките пожари от последните дни, както всички и други бедствия, повреди и произшествия, които сполетяха българския народ “, беше безапелационен водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той прикани политиците да бъдат виновни и неотложно да подхващат всички дейности, които доста ще оказват помощ в предварителната защита при рецесии, както и в съответно реагиране на централната, локалната власт и на регионалните администрации по време на всяко злополучие в България.

„ В тази връзка Политическа партия МИР предлага 46-тото Народно заседание неотложно да одобри Закон за ръководство при рецесии, посредством който да се възвърне съществувалата до 2009 година ефикасна система за деяние. Също по този начин да се актуализира настоящият Закон за деяние при бедствия, повреди и произшествия, като се отчетат актуалните действителности, като за всяко злополучие, повреда или злополука да бъде основана нормативна база за деяние с методически инструкции. В новата конструкция на Министерски съвет да се планува и да се сътвори Министерство на изключителните обстановки и ръководство при рецесии, както и настоящи към него структури на Междуведомствен и Експертен съвет. Към новосъздаденото Министерството на изключителните обстановки и ръководство при рецесии да преминат на послушание Противопожарна отбрана, Български Червен Кръст, както и Спешна здравна помощ (без структурите на обособените болници), които при другите бедствия, повреди, произшествия и рецесии да работят координирано и дейно “, съобщи още Симеон Славчев.

Той акцентира, че за партия МИР отбраната, сигурността и здравето на българските жители са приоритет, тъй като няма нищо по- скъпо от човешкия живот.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР