ПП Глас Народен предлага промени в Изборния кодекс (ИК), които

...
ПП Глас Народен предлага промени в Изборния кодекс (ИК), които
Коментари Харесай

ПП Глас Народен предлага промени в Изборния кодекс , които ще сведат до минимум изборните нарушения и манипулации |

ПП Глас Народен предлага промени в Изборния кодекс (ИК), които ще сведат до най-малко изборните нарушавания и операции.

1. Първата наложителна смяна е премахването на парламентарно показаните квоти за Секционните изборни комисии (СИК). Те би трябвало да бъдат формирани от членове без партийна принадлежност.

2. Да се криминализира административното нарушаване на ИК - порочната процедура членове на СИК да броят на купчинки бюлетините.

3. Хартиените бюлетини би трябвало да се броят единствено от един член на СИК, като той би трябвало да обезпечи видимост към всяка бюлетина на представители, покровители и наблюдаващи в секцията.

4. При машинното гласоподаване всички изрезки от машитите би трябвало да бъдат преброявани ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а не както е все още единствено в случаите, в които машината спре да работи. Това преброяване също да се прави единствено от един член на СИК и по-късно да се съпостява с машинния протокол.

5. При регистрирано противоречие би трябвало да се зачита протокола от преброените изрезки, а машинният протокол да се прикачи като доказателство за преднамерено закононарушение по работа от страна на компанията, осигурила машинния програмен продукт към прокуратурата.

Политическа партия Глас Народен е номер 14 в интегралната бюлетина за народни представители.

Избори ноември 2021.

Платено наличие!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР