ПП/ДБ и ГЕРБ не управляват заедно с ДПС. Така отговори

...
ПП/ДБ и ГЕРБ не управляват заедно с ДПС. Така отговори
Коментари Харесай

Премиерът опроверга твърдението, че ДПС са част от управлението

ПП/ДБ и ГЕРБ не ръководят дружно с Движение за права и свободи. Така отговори на въпрос на News.bg министър председателят Николай Денков, подбуден от първото обществено самопризнание на представител на болшинството, че Движение за права и свободи са част от обединението. Това стана ясно от изказването на съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов в ефира на Би Ти Ви.

" Не (трите партии не ръководят заедно). Искам да кажа още веднъж ясно, че имаме съглашение сред ПП/ДБ и ГЕРБ, а при взимане на решения, които изискват квалифицирано болшинство, е напълно обикновено да взе участие и Движение за права и свободи ", отсече министър-председателят. Коментарът си той направи след извършена в Министерски съвет среща, отдадена на демографската политика.

По думите на Денков във взимането на управнически решения взела участие всяка една партия с гласа си - бил той " за " или " срещу ".

" Всеки, които взе участие в гласувания, взе участие във вземането на решения, защото доста от значимите процеси бяха осъществени през тези над 6 месеца в Народното събрание с гласувания, в които са взели участие и Движение за права и свободи, и доста други партии. (...) Ясно е, че при приемането на Конституцията участваха тези 165 депутати, които гласоподаваха позитивно. Нека да не разбираме присъединяване в ръководството като някакъв еднократен акт. Управлението се случва с всяко едно взето решение ", уточни още министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР