ПП-ДБ, и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формалният говорител, формалният

...
ПП-ДБ, и ГЕРБ допуснаха Пеевски да стане формалният говорител, формалният
Коментари Харесай

Корнелия Нинова писа двойка на правителството: БСП ще предложи алтернативен бюджет

„ ПП-ДБ, и ГЕРБ позволиха Пеевски да стане формалният представител, формалният министър председател, той да взема решение проблемите и така нататък Да ви отговорят те за какво го позволиха това, в случай че имат болшинство ПП-ДБ и ГЕРБ. Те се предадоха. Що се отнася до Пеевски – не е вманиачен този, който яде баницата, а който му я дава. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Ние сме съпротива на това държавно управление, тъй че дали Пеевски ще бъде негов приказвал или Денков, за нас е все едно. Политиката му е сбъркана и знаете, че нашето искане за оставка и два вота на съмнение е изрично ", сподели Нинова и акцентира, че не се оправят и не извършват личната си стратегия. По думите й нито работата по присъединяванета към Шенген, нито Еврозоната, нито правосъдната промяна са свършени от това, което те си сложиха като задача. " По тяхната канара – двойка “, добави тя.

Днес Българска социалистическа партия организира среща с 16 партии, с които си сътрудничи на локалните избори. Това са партии от левия набор, център и патриотични обединения. Сред тях са Партия на ЗЕЛЕНИТЕ, Социалдемократи, Български напредък, Вътрешна македонска революционна организация, " Атака ", няколко аграрни сдружения.

„ Преди изборите си поставихме за цел дружно да променим модела на ръководството на ГЕРБ и постигнахме положителни резултати дружно “, означи Нинова, като уточни, че имат определени кметове и общински съветници и сега дружно образуват общинските препоръки и болшинството. Лидерът на левицата е безапелационна, че това към този момент е изпитано партньорство.

Днес съидейниците ще беседват по какъв начин да продължат това партньорство и по какъв начин да създадат ляво-център-патриотичен фронт. " Вероятно първата съответна тематика ще бъде бюджетът, по какъв начин да си сътрудничим там, какви оферти ние да създадем като парламентарно показана партия, тъй като те не са ", изясни Нинова. Тя добави, че остават отворени за още сдружения, партии и обединения, които да се причислят.

Въпреки това, " Левицата " не е поканена. " На тези избори в множеството региони те се явиха като наши съперници. Даже, освен това – използваха наши фрагменти, бъркаха се в наши структури ", сподели още Нинова, като посочи, че по този начин е било в Шумен, Сливен, Смолян, Видин. Според нея от " Левицата " са съсредоточили акция си повече против Българска социалистическа партия, в сравнение с да я подчинят на общата цел против " модела ГЕРБ ".

Ваня Григорова, която беше издигната от БСП-София за кмет на столицата, също не участва на днешната среща. Корнелия Нинова изясни, че повода за това е, че Григорова не е член на Българска социалистическа партия, нито е представител на партия.

Между първо и второ четене Българска социалистическа партия ще предложи различен бюджет. " Освен обществената стратегия, която настояваме, виждам, че някои неща, апропо, ги е приел Асен Василев, което е добре и го приветствам. Например, нашето предложение втората година от майчинството да е равна на минималната заплата, вдовишките надбавки да се усилят ", означи Нинова. Тя е безапелационна, че за тях това не е задоволително и ще си предложат обществения пакет и нещото, което е по-различно този път, е да бъдат обложени облагите на банките с по-висок налог и да се постави таван на банкови такси.

" Знаете, че се вкарва световен налог – 15% за корпорациите с оборот над 750 млн., ние считаме, че този налог може би би трябвало да се приложи и към банките, които натрупаха за тези години 1,5 – 2 милиарда облаги и мисля, че е разумно те да бъдат обложени с по-висок налог, както и да се постави таван на таксите ", счита Нинова, като посочи, че най-склонни на този стадий за тези промени са ПП-ДБ.

Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира като " цялостен неуспех " обстановката в страната поради падналия сняг.

" Трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища – това е безспорен неуспех ", разяснява Нинова.

Тя уточни, че освен районният министър носи отговорност за тази обстановка, само че и регионалните шефове, кметове, министерства, организации като АПИ и така нататък Според нея казусът няма да бъде решен, в случай че един човек, в тази ситуация министърът на районното развиване и благоустройството, си подаде оставката.

В умозаключение Нинова заяви, че Българска социалистическа партия няма да поддържа измененията в Конституцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР