Позовавайки се на Тиери Бретон, еврокомисар по индустрията, Reuters коментира,

...
Позовавайки се на Тиери Бретон, еврокомисар по индустрията, Reuters коментира,
Коментари Харесай

Европейският съюз иска да пренастрои оръжейната си индустрия на военни релси

Позовавайки се на Тиери Бретон, еврокомисар по промишлеността, Reuters разяснява, че проектът ще насърчи страните-членки на Европейски Съюз да купуват повече оръжия от европейски компании и по този метод да подкрепят увеличението на индустриалния им потенциал.

„ Трябва да променим парадигмата и да преминем към режим на военна стопанска система. Това значи, че европейската отбранителна промишленост би трябвало да поема повече опасности с наша поддръжка и по-голяма отговорност за личната си сигурност, без значение от изборния резултат на нашите съдружници на всеки четири години “, сподели Бретон, визирайки президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Пакетът финансова помощ, за който приказва еврокомисарят, включва първи транш от €1,5 милиарда до края на 2027 година Сумата е относително скромна в света на огромните публични поръчки за защита, само че ще сътвори правна рамка, която ще разреши доста по-координирани разноски през идващите години.

За отбранителни планове Бретон в действителност е изискал от Европейски Съюз специфичен фонд от Евро 100 милиарда. Служител на Европейската комисия,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР