Позовавайки се на NASA, ВВС пише, че ледената гостенка е

...
Позовавайки се на NASA, ВВС пише, че ледената гостенка е
Коментари Харесай

Ако не я видите сега, ще трябва да почакате 50 000 години

Позовавайки се на NASA, Военновъздушни сили написа, че ледената гостенка е била видяна за първи път през март 2022, до момента в който е била в орбита към Юпитер, а от няколко дни към този момент е в земното небе. Вижда се с бинокъл над Северното полукълбо като малко зелено зарево. Според блога на NASA, макар, че тези небесни тела „ са известни с непредвидимостта си ”, кометата наречена C/2022 E3 (ZTF), ще бъде най-близо до земята на 2 февруари, и по-точно – на 42 милиона километра.

Според пенсионирания гимназиален преподавател по естествени науки и астро-фотограф Дан Бартлет, който е снимал кометата покрай Национален парк Йосемити в Калифорния, прекарването е било „ смиряващо ”. „ Вземете бинокъл, и ще видите нещо, което се вижда един път в живота ”, споделя господин Бартлет пред Военновъздушни сили.

За наблюдаващите в Северното полукълбо без телескоп, кометата ще наподобява като „ неясно, зеленикаво леке в небето “, до момента в който тези с телескоп могат да видят и опашката ѝ, поучават от Planetary Society....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР