Познавате ли човек, който не обича бисквитена торта? Ние НЕ!

...
Познавате ли човек, който не обича бисквитена торта? Ние НЕ!
Коментари Харесай

Как се прави бисквитена торта - ръководство за начинаещи

Познавате ли човек, който не обича бисквитена торта? Ние НЕ! Бисквитената торта е десерт, който наложително участва на трапезата на всяко българско семейство.

Дори можем да кажем, че тя е един от най-лесните и бързи за подготвяне десерти в домашни условия. Естествено, този факт ще зарадва всяка стопанка, която занапред се учи по какъв начин да направи този благоуханен сладкиш. Приготвянето му не изисква специфични умения, като даже децата могат да бъдат част от забавата.

Очаквате посетители и се чудите какъв десерт да им поднесете? Или просто желаете да зарадвате всички у дома с нещо сладичко? Изобщо не му мислете. Направете бисквитена торта. Освен необикновено вкусна, тя е обичана както на дребни, по този начин и на огромни.

Съществуват многочислени предписания за бисквитена торта. Освен това, можете да я намерите в сладкарниците и супермаркетите. Но има ли нещо по-вкусно и здравословно от домашно приготвеното ядене?

Ето за какво в днешната публикация ще ви научим тъкмо по какъв начин да си извършите домашна бисквитена торта за не повече от 30 мин, която ще стигне за 10 порции. Бъдете сигурни, че тези, които ще я опитат ще си оближат пръстите.

Продуктите, които ще са ви нужни са:

• 350 г бисквити;

• 500 г масло;

• 200 г захар;

• 100 г пудра захар;

• 100 мл коняк;

• 100 г какао;

• 4 яйца.

 бисквитена торта

Начин на подготвяне и указания:

1. Смесете яйцата и захарта и ги оставете в съд с вряща вода или млековарка. Разбърквайте сместа, до момента в който се сгъсти.

2. В различен съд разбъркайте пудрата захар и маслото, държано на стайна температура. Прибавете какаото и още веднъж разбъркайте. Сипете получения крем към пастьоризираните яйца.

3. Сложете половината крем във форма за кекс. Върху него подредете ред бисквити, напръскани с коняк. Отгоре сложете останалия крем и подредете останалите бисквити, също напръскани с коняк.

4. Приберете тортата в ледник и я извадете след 180 мин. Оставете формата в топла вода за 2 минути, с цел да можете да извадите тортата от нея.

По предпочитание можете да я гарнирате с настърган шоколад, ядки или плодове по ваш усет.

Сервирайте с усмивка готовата бисквитена торта на обичаните си хора.

Да ви е вкусно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР