Позицията на президента Румен Радев, че държавата безпрецедентно се е

...
Позицията на президента Румен Радев, че държавата безпрецедентно се е
Коментари Харесай

Кралев нападна Радев: Държавата не се меси във футбола

Позицията на президента Румен Радев, че страната невиждано се е намесила в делата на Футболния съюз, провокира бурната реакция на спортния министър Красен Кралев. Във Facebook той остро атакува президента и го упрекна, че " употребява българския спорт за политически офанзиви ". Министърът " посъветва " президента да не се изрича " неопитен " и изясни, че страната в действителност не се меси във футбола.
" Президентът Румен Радев за следващ път прояви своята непросветеност по отношение на жизненоважни тематики от публичния живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изявлението му през днешния ден, че президентът поддържа расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на международната преса и посрамиха България ", написа Кралев в профила си във Facebook. Припомняме, че Радев бе безапелационен, че раситските прояви от всевъзможен тип в България са безусловно неприемливи. Президентът загатна още, че страната има навика да не постанова нужните ограничения при футболно хулигантство, тъй като употребява агитките за митинги и контрапротести.
Кралев обаче твърди, че поиската от премиера Бойко Борисов оставка на Борислав Михайлов не е интервенция в делата на Футболния съюз. " Премиерът Борисов прикани президентът на БФС да извърши честен акт предвид на публичното неодобрение поради незадоволителните резултати във футбола ни, поради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и заради необратимите последствия, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най-толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този апел, или не ", изясни Кралев.
И добави, че след оставката БФС " по либерален метод ще избере президент и управителни органи без вмешателството на страната ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР