Позицията на Пекин идва в момент на напрежение между САЩ

...
Позицията на Пекин идва в момент на напрежение между САЩ
Коментари Харесай

Китай: Войната в Украйна може да излезе от контрол frognews.bg

Позицията на Пекин идва в миг на напрежение сред Съединени американски щати и Китай. упрекна азиатската страна, че приготвя изпращане на военна помощ за Русия - обвинявания, които Китай отхвърля. Този сигнал обаче не остана неусетен. На фона на предизвестия от страна на Запада, че сходен ход ще се смята за, от Китай предизвестиха Съединени американски щати да внимават с реториката. 

" Китай е надълбоко обезпокоен, че спорът в Украйна ще продължи да ескалира или даже да излезе отвън надзор ", сподели външният министър на страната.

Кин Ганг предизвести, че Съединени американски щати би трябвало да спрат с изявления, които навяват за развиването на сходен сюжет за Тайван. 

Думите на външния министър на Китай идват малко откакто съветската осведомителна организация ТАСС заяви, че китайският първи посланик Ван И би трябвало да дойде в Москва във вторник и преди " мирна тирада ", която президентът Си Дзинпин се чака да произнесе в петък, когато светът отбелязва една година от началото на войната в Украйна. 

Говорител на китайското външно министерство сподели, че визитата на Ван в Русия ще бъде опция за по-нататъшно поощряване на връзките сред двете страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР