Позицията на омбудсман е изключително важна в държавата. Това е

...
Позицията на омбудсман е изключително важна в държавата. Това е
Коментари Харесай

Манолова оставила сериозно наследство на Диана Ковачева като омбудсман

Позицията на омбудсман е извънредно значима в страната. Това е огромна отговорност. Това съобщи пред bTV Диана Ковачева, която пое поста омбудсман, откакто Мая Манолова подаде оставка и се включи в борбата за кмет на София.

По думи на Ковачева Манолова и оставила съществено завещание - една интензивно работеща институция, която реагира на проблемите на жителите.

Тя уточни, че сега има три значими проектозакона, препоръчани от омбудсмана, които тя ще продължи да упорства да бъдат прегледани. Важна тематика щели да останат битката против монополите и отбраната на жителите.

Според Ковачева фактът, че има сполучливи законодателни начинания означавал, че има съдействие от страна на изпълнителната власт. Тя уточни, че 9 от общо 27-те импортирани законодателни начинания са били почетени.

Настоящият омбудсман изрази вяра, че и отсега нататък ще има такова съдействие с Народното събрание.

Ролята на омбудсмана е такава - би трябвало да упорства и да чака от институциите да му оказват помощ, изясни тя.

Относно тематиката за анулацията на съкратеното произвеждане при тежки закононарушения Ковачева изрази мнение, че би трябвало да отпадне опцията с едно признание да се заобикаля най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна.

По нейни думи в институцията е постъпила подписка от 5000 жители, които упорстват това да се случи. Тя изясни, че препоръчаните от Министерството на правораздаването промени би трябвало да бъдат разисквани, тъй като публичният интерес налагал смяна във връзка с тези процедури. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР