Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един

...
Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един
Коментари Харесай

Горанов: Партийната субсидия остава левче

Позицията на ГЕРБ за размера на партийната дотация от един лев остава непроменена. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание.

С решение на ръководещата партия и с смяна на Закона за бюджета за 2019 година партийната дотация бе понижена от 11 лева на един лев още от 1 юли тази година.

За следващата година в Бюджет 2020 година левицата предлага дотацията да бъде осем лв. за фактически получен глас, вместо един.

По-рано пред публицисти в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че има сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Той съобщи, че от придвижването имат информация, съгласно която Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в цялостен състав в пленарна зала, с цел да мине предлагането на Българска социалистическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Владислав Горанов разяснява, че не му е известно да има такава сделка.

" Нека да мине гласуването, да забележим дали тези съмнения на господин Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена ", разгласи Горанов.

Във връзка с идното гласоподаване от страна на съдружните им сътрудници от " Обединени патриоти ", Горанов съобщи, че не е водил диалози с тях, само че в съдружното съглашение написа, че когато имат разнообразни позиции, всяка партия си резервира правото да си поддържа позицията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР