Позицията на ГЕРБ в голяма степен съвпада с нашата. Ние

...
Позицията на ГЕРБ в голяма степен съвпада с нашата. Ние
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти с обща позиция против експулсирането на руски дипломати

Позицията на ГЕРБ в огромна степен съответствува с нашата. Ние сме солидарни, само че, въпреки това, нашата позиция би трябвало да бъде уравновесена. Докато няма доказателства - не би трябвало да взимаме страна. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Симеонов акцентира, че в случай че бъде потвърдено закононарушението и свързаността на Русия с него, позицията на НФСБ ще бъде ясна - в този случай партията е съгласна да се изгонят съветски дипломати и да се употребяват и всевъзможни други принадлежности.

Вицепремиерът се съгласи с позицията на водача на "Атака " Волен Сидеров, че би трябвало да бъде извършен съдружен съвет на ръководещите по тематиката.

Симеонов обаче акцентира, че подобен съвет не може да бъде призован от "днес за през днешния ден ", тъй като всички участници би трябвало да са свободни. Според него въпреки всичко съдружен съвет ще бъде призован "в идващите дни ".

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също разяснява тематиката. И той поддържа позицията на премиера Бойко Борисов, определяйки я за извънредно уравновесена.

"Отзоваването на българските дипломати в Русия не е позиция, която би трябвало да се показва от един или различен като политик. Тя би трябвало да се вземе от Съвета по сигурността, на който да се рапортува обстановката ", означи Каракачанов.

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов обаче загатна, че държавното управление може да предприеме сходна стъпка. Каракачанов отхвърли да разяснява дали има вътрешен спор в ГЕРБ по случая. Все отново съгласно вицепремиера надали ще се стигне до напрежение в ръководещата коалиция.

Съветът по сигурността към Министерския съвет ще организира съвещание в петък (30 март), от 9 часа, заяви държавната осведомителна работа.

На съвещанието ще бъде разискван казусът с отровения някогашен съветски разузнавач Сергей Скрипал и ще бъде изслушан посланикът на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев.

Съветът по сигурността се управлява от министър-председателя, а в състава му са включени членове на държавното управление, ръководителите на специфичните служби и представител на президента Румен Радев.

Засега 27 страни и една организация са експулсирали над 150 съветски дипломати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР