Позицията на Демократична България за оказването на военна помощ на

...
Позицията на Демократична България за оказването на военна помощ на
Коментари Харесай

Атанас Славов: Русия трябва да бъде спряна, това ще е гаранция и за нашата сигурност

Позицията на " Демократична България " за оказването на военна помощ на Украйна е ясна, константна и поредна. Освен да ремонтираме машини, можем и да предоставим военна помощ ", съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " Демократична България " Атанас Славов.

" Очаквам Българска социалистическа партия да останат в държавното управление, тъй като обединението не е събрана единствено поради военната помощ за Украйна, тя има още доста неща, които да свърши.
Утре ще се реши каква тъкмо помощ да предоставим на Украйна. Народно събрание не може да се меси в конкретика. Утре ще забележим едно много по-широко болшинство, което е евроатлантическо ", разяснява Славов.

" Страната ни създава оръжия и може да подкрепи на Украйна да отблъсне агресора. Не виждам нищо аморално в това. Русия е агресор и в случай че не бъде спрян в Украйна, може да се появи в Молдова, може да се появи и в България. Това е опасност за целия район. Русия би трябвало да бъде спряна и това ще е гаранция за нашата сигурност. Украйна явно не разчита единствено на България за помощта, която получава, само че това е нашата взаимност, това е нашата действителна поддръжка. Другото е да седим да гледаме по какъв начин къщата на съседа гори, и да викаме пожар, пожар, а нищо да не създадем ", съобщи той.

По думите му позицията на президента и на Българска социалистическа партия е неуверена.

Според него прекъсването на газа от Русия е намерено военно деяние по отношение на България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР