Позицията на България за ударите на САЩ, Великобритания и Франция

...
Позицията на България за ударите на САЩ, Великобритания и Франция
Коментари Харесай

Захариева: Не виждам какъв е проблемът и каква критика може да има президентът към позицията за Сирия

Позицията на България за ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия е уравновесена и пази ползите на страната ни. Освен това отразява и позицията, изказана от Федерика Могерини от името на 28-те държави-членки на Европейския съюз. Това разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по във връзка с думите на президента Румен Радев, че позицията на държавното управление не е била съгласувана с него.
" По предписание на премиера по отношение на рецензиите към държавното управление, които чухме в речта на президента Румен Радев, ще желаяме среща всеки един поотделно, с цел да изясним нещата, които чухме. Правителството смята, че в границите на неговите пълномощия напълно е по-важно да одобри една уравновесена и защитаваща ползите на страната позиция, какъвто беше казусът и с еднократната военна намеса против бази и центрове за създаване и основаване на химическо оръжие ", съобщи Захариева.
Самата позиция е била призната на незабавно съвещание, свикано от министър-председателя.
" Не чухме рецензии към наличието на самата позиция от президента. Наистина приканвам по-скоро да мислим за бързата реакция на страната, а не за удължение на безпределно взимане на решенията.
Още един път наблягам, че напълно в пълномощията на държавното управление е да реализира външната политика. Неслучайно ще желаяме среща, с цел да изясним и методите на съгласуваност . В незабавни обстановки от време на време е по-важно да имаме бързи реакции. Лично съм водила такива диалози с президента преди този момент. Настояваме да има още една среща особено по тези тематики по отношение на другите браншове, с цел да можем да почистим недоразумения, в случай че е имало такива. По отношение на самата позиция, не виждам каква рецензия може да има и не виждам какъв е казусът ", добави Захариева и посочи, че би приела рецензия, в случай че мнението на президента е било диаметрално противоположно и друго.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР